reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie "kolkowych" niemowlaków i opieka nad nimi

Witaj
Mój bąbel równiez miał koleczki, a karmiłam go piersią. Stosowaliśmy sab simplex, debridat, infacol, esputicon i herbatke Hipp - koper włoski no i ja dietę oczywiście.
Próbowaliśmy wszystkiego by ulżyć małemu w cierpieniu. Nam najbardziej spasował esputicon i herbatka z kopru.
Myślę że to indywidualna sprawa co któremu maluszkowi pomoże, sab niby są rewelacyjne a Olafowi pomogły na parę dni i "jazda" od nowa.
Esputicon natomiast sprawdził sie rewelacyjnie
Od czwartego miesiąca problem kolek ustąpił całkowicie, czego wszystkim maluszkom i ich mamusiom z całego serca życzymy.

reklama
dziewczyny co mam zrobić bo mała od kilku dni ciągle płacze i sie przy tym pręży. nie przesypia mi już tak ładnie kilku godzin tylko budzi sie z płaczem co dwie godzinki! podejżewam że to kolki. wspomnę tez że mała ma dopiero 16 dni i wacham sie podać jej coś na kolkę. myślałam o wodzie koperkowej ale boję się że to za wcześnie.
apetyt jej dopisuje, powiedziałabym że bardzo! mimo że karmię piersią to podaję jej na noc butlę z NAN1.
już sama niewiem co mam zrobić!
pomóżcie!!! proszę!!!

Z tego co pamiętam to woda koperkow jest dla dzieci od 1 miesiaca życia więc chyba trochę za wcześnie, wogle jakos tak wcześeni te kolki u Twojego dzidziusia, ale może staraj sie w miare możliwości trzymać ją na rękach tak żeby jej się odbijało (nawet jeżeli nie jest bezpośrednio po jedzeniu) no i kłaść na brzuszek, ewentualnie mała gimnastyka jak dziecko leży na plecach , podciągać mu nóżki do brzuszka, moze to się wydać na początku "okrutne" ale dziecku nie robisz krzywdy na pewno.

Witam! Z pierwszą córcią niemiałam problemów, bo kolek nie miała. Zato druga miała kolki i żaden środek nie pomagał jedynie esputicon troszeczkę łagodził. Eliminowałam z mojej diety po koleji wszystko i nic, dopiero po 2-m wpadłam na to żeby odstawić herbatę i na drugi dzień już kolek nie było i nigdy się nie powtórzyły.
Pozdrawiam zaneta.b

dzięki za odpowiedzi :)
będę ja masowała i gimnastyka od dziś!
pocieszam się tym że wciąż robi pruki i kupki(nie nadążam z pieluchami) :D
wyczytałam gdzieś że herbatka z rumianku dla dzieci działa cuda!

No niestety dopóki nie znajdziesz złotego środka dla Twojego maleństwa trochę sie nacierpicie :) Czasami moze być tak że zanim znajdziesz złoty środek to ona już przestanie mieć kolki ;)
A po drugie niech pierdzi i robi kupy ile może :) im mniej zagazowane jelita tym dla niej lepiej.
Pozdrawiam i czekam na relacje :)

reklama
ja odstawiłam herbatę biszkopty i nabiał i jakos widzę poprawę!!!
aha i wczoraj na wieczór wypiłam pół szklaneczki piwa bo wyczytałam że działa cuda jeśli chodzi o laktacje. mała spała cudownie tej nocy!!! budziła się tylko na cycusia i nawet jak ssała to spała!!!

Do góry