reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachciewajki :)

Ja żyję ostatnio na rosole - jakoś tak mi zasmakował, mimo że ciepło. Właśnie sobie podgrzewam :) Tylko chyba przesadzam, bo jem z makaronem i z... chlebem ;) Ale mam swój chlebek pieczony z maszyny i nie mogę się oprzeć :) Cieszę się, że zainwestowaliśmy w maszynę jakiś czas temu, bo właśnie słyszałam, że piekarze chcą wykorzystać mniejsze zbiory zboża w tym roku i mimo że mąką stanowi 2% ceny chleba - chcą podnieść ceny pieczywa o 10-15% !!! Paranoja !!!

A ser jem na kilogramy - biały (najlepiej urabiany ze szczypiorkiem i śmietaną + sól i pieprz... mmm...) i żółty, więc wapnia chyba mam odpowiednią ilość :) W ciąży zupełnie zniknęły mi białe plamki z paznokci, są idealnie różowe - chyba pierwszy raz w życiu mam odpowiednią ilość witamin w organizmie ;)

reklama
Z tym mlekiem i ciążą to coś jest na rzeczy. W pierwszej ciąży w ostatnim trymestrze piłam ponad litr mleka dziennie... i wiele moich znajomych- oczywiście ciężarnych znajomych o tym wspominało, że piło TYLE mleka.

Dzidziuś widocznie wie co chce i czego potrzebuje do wzrostu- wapnia .. mleko, sery, cytrusy ( tylko że ja słyszałam że 2 duże pomarańcze dostarczają tyle wapnia co szklanka mleka ) :)

ja nie mam wielkich zachciewajek teraz. dzisiaj tylko nie mam pojęcia co na obiad. zjadłabym jakąś zupkę ale nie mam żadnego mięska, ani kości doslownie nic, żeby na czymś nagotować a średnio mi się chce lecieć do sklepu :/

Może zrób coś w stylu leczo: jakieś warzywa (ja wczoraj zrobiłam z cebulki podsmażonej, papryki, cukinii), ewentualnie jakaś kiełbaska albo nawet szynka pokrojona, do tego woda i przecier pomidorowy albo świeże pomidory, sól, pieprz, na koniec można dodać ser żółty pokrojone w drobne kostki. I nie trzeba kości na wywar :)
Mój Mąż nazywa to zapiekanką z cukinii, ja mówię leczo - choć to nie jest ani jedno, ani drugie ;) Ale smaczne - z bułeczką z masłem, mniam :)

a ja dziś robię banalne warzywa z ryżem z patelni, ale to dlatego, że przy tym pakowaniu i sprzątaniu mieszkania to mi się już do soboty nie chce robić jakiś wypasionych obiadów, więc robię żeby było szybko i smacznie,

ale na następny weekend planuję zaprosić rodzinę C. na obiad w naszym nowym mieszkaniu i będę robić schab pieczony, barszcz czerwony i do tego jakaś sałatka, ciasto i ziemniaki z piekarnika:-D muszę ich przecież powalić tym obiadem :-D

o leczo to ja bym zjadla ale to prawziwe :) nie lubie cukini ...
dzisiaj zupka pomidorowa na ryzu u mnie mniami :) ja w ogole mleka nie pije moze w tej ciazy ze 3 kubki kakao wypilam a tak to ani razu ... moj dzidzia chyba ma duzo witamin z witamin i mu nie potrzeba :p ale ostatnio wlasnie chodzi za mna ser bialy ze szczypiorkiem i rzodkiewka :) mniam :) al ete znie wiem kiedy zrobie. no a od tygodnia to juz codziennie w menu musi byc pomidor, ogorek i koperek w smietanie z buleczka z maselkiem :D mniami!!!!
co ja ostatnio wymyslilam?? jak jadlam chrupki bingo to mialam straszna ochote zjesc je z ketchupm dziwne to uczucie bylo bo ketchup lezal kolo mnie ale stwierdzilam ze si enie odwaze :)

Haha u mnie dzis też pomidorowa króluje ale z makaronem (od spaghetti - pokruszone) UWIELBIAM :D A na drugie rybka z ziemniakami i marchewka z jabłkiem.
Byłam dzisiaj w ogrodzie w poszukiwaniu kabaczków ale niestety jeszcze nie ma:(( A tak mi się marzą kotlety z kabaczka... może kupię na targu to ziszczą się moje marzenia kulinarne :))

reklama
kotleciki z kabaczka mniam mniam.. niech sobie kabaczki w ogródku poczekają aż ja wrócę to sie będę nimi zjadać :D ale czasami robię sobie z cukinii tutaj i są równie pyszne :D

Do góry