reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zachcianki?:):):):):)-Wszystko o jedzonku:)

reklama
Ja sobie kupilam dwie paczki i leza w zamrazniku bo o nich zapomnialam
Ja ostatnio w ogole nie mam apetytu jakos...a wieczorem to juz w ogole...

ojojoj, mam nadzieje, ze sen przyjemny byl!
ja dzisiaj chyba kupie truskawki :D
szkoda, ze zima takie drogie i nie zawsze sa :p

Agataje takiego mi smaka narobiłaś truskaweczkami, że właśnie jem własnoręcznie zrobiony koktajl z mrożonych truskawek jogurtu i kefiru Pycha. Poproszę o następne inspiracje, koniecznie z apetycznym zdjęciem

ja przed chwila zjadlam mango, mniam, PYYYSZNEEEEEE!
nie wygladalo tak, ale.....
Bluberry%20Mango%20Colada%20Salad%20BC-31.jpg

teraz troche mnie na awokado nachodzi, a poza tym zjadlam pyszna kalarepe :D

no ładnie..i mi ślinka cieknie jak to widze..szczególnie, ze uuuwieeelbiam owoce:)- własnie zjadlam kiwi i kiwowy jogurt:)-mniam:)!..ale takie truskaweczki..jej..z jogurtem naturalnym..mmmniam..cukrem..ooo i z bitą śmietaną..mmmmm- zjadłabym!! :mad:-
a wczoraj wieczorkiem miałam podobną zachciankę-( spełnioną:)z kafejki-) na lody z owocami i bitą śmietana..mniam-pychotka..a deser był podobny do tego na fotce:
104_1103147066.jpg

Hej dziewczynki. Oj robicie zamieszanie z tymi fotkami...!!!

Ja wyczytałam w pisemku dla cieżarnych "Twoje 9 miesięcy" (czytujecie to??) w artykule o tym co jeść a czego nie straszne rzeczy. Przede wszystkim napisali, żeby unikać lodów i mrożonek. No i wzięłam sobie do serca i nie jem choć czasem na myśl o lodach mnie skręca. Ale skoro Wy jecie i nic Wam nie jest...ktoś chyba z redakcji zrobił sobie żart z ciężarnych ;D
Napisze Wam szczegółowo czego unikać wg tego artykułu:
1. niepasteryzowanego mleka (to wiadomo :))
2. śmietany ???
3. Serów pleśniowych i miękkich
4. serów z mleka koziego lub owczego (a góralki, które np. hodują takie zwierzęta i na codzień maja mleko i przetwory z mleka koziego lub owczego???)
5.wątróbki
6. pasztetów
7.surowego lub niedogotowanego mięsa lub jaj (to akurat wiadomo!!)
8.mrożonek
9. lodów a szczególnie tych z automatu
10.czekolady
11,oranżady
12. mocnej herbaty
13.potraw bardzo słonych lub bardzo słodkich

w nawiasach są moje komentarze. Co Wy na to????

Acha...to co wolno jeść z tego artykułu to chyba tylko szpinak... ;D
5.

reklama
Ja słyszałam o pasztetach, serach pleśniowych a to z powodu jesli dobrze pamietam listeriozy czy jakoś tak, i czytałam ostatnio o panience która jadła duzo serów pleśniowych i zaraziła się. W dodatku słyszałam jeszcze o sałacie podobno mozna się nabawić toksoplazmozy. Ale dłaczego lody i mrożonki??

Do góry