reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachcianki?:):):):):)-Wszystko o jedzonku:)

reklama
Ja sobie kupilam dwie paczki i leza w zamrazniku bo o nich zapomnialam
Ja ostatnio w ogole nie mam apetytu jakos...a wieczorem to juz w ogole...

ojojoj, mam nadzieje, ze sen przyjemny byl!
ja dzisiaj chyba kupie truskawki :D
szkoda, ze zima takie drogie i nie zawsze sa :p

Agataje takiego mi smaka narobiłaś truskaweczkami, że właśnie jem własnoręcznie zrobiony koktajl z mrożonych truskawek jogurtu i kefiru Pycha. Poproszę o następne inspiracje, koniecznie z apetycznym zdjęciem

ja przed chwila zjadlam mango, mniam, PYYYSZNEEEEEE!
nie wygladalo tak, ale.....
Bluberry%20Mango%20Colada%20Salad%20BC-31.jpg

teraz troche mnie na awokado nachodzi, a poza tym zjadlam pyszna kalarepe :D

no ładnie..i mi ślinka cieknie jak to widze..szczególnie, ze uuuwieeelbiam owoce:)- własnie zjadlam kiwi i kiwowy jogurt:)-mniam:)!..ale takie truskaweczki..jej..z jogurtem naturalnym..mmmniam..cukrem..ooo i z bitą śmietaną..mmmmm- zjadłabym!! :mad:-
a wczoraj wieczorkiem miałam podobną zachciankę-( spełnioną:)z kafejki-) na lody z owocami i bitą śmietana..mniam-pychotka..a deser był podobny do tego na fotce:
104_1103147066.jpg

Hej dziewczynki. Oj robicie zamieszanie z tymi fotkami...!!!

Ja wyczytałam w pisemku dla cieżarnych "Twoje 9 miesięcy" (czytujecie to??) w artykule o tym co jeść a czego nie straszne rzeczy. Przede wszystkim napisali, żeby unikać lodów i mrożonek. No i wzięłam sobie do serca i nie jem choć czasem na myśl o lodach mnie skręca. Ale skoro Wy jecie i nic Wam nie jest...ktoś chyba z redakcji zrobił sobie żart z ciężarnych ;D
Napisze Wam szczegółowo czego unikać wg tego artykułu:
1. niepasteryzowanego mleka (to wiadomo :))
2. śmietany ???
3. Serów pleśniowych i miękkich
4. serów z mleka koziego lub owczego (a góralki, które np. hodują takie zwierzęta i na codzień maja mleko i przetwory z mleka koziego lub owczego???)
5.wątróbki
6. pasztetów
7.surowego lub niedogotowanego mięsa lub jaj (to akurat wiadomo!!)
8.mrożonek
9. lodów a szczególnie tych z automatu
10.czekolady
11,oranżady
12. mocnej herbaty
13.potraw bardzo słonych lub bardzo słodkich

w nawiasach są moje komentarze. Co Wy na to????

Acha...to co wolno jeść z tego artykułu to chyba tylko szpinak... ;D
5.

reklama
Ja słyszałam o pasztetach, serach pleśniowych a to z powodu jesli dobrze pamietam listeriozy czy jakoś tak, i czytałam ostatnio o panience która jadła duzo serów pleśniowych i zaraziła się. W dodatku słyszałam jeszcze o sałacie podobno mozna się nabawić toksoplazmozy. Ale dłaczego lody i mrożonki??

Do góry