reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

o dzięki ! zacznę chodzić jak będzie ze tak powiem cieplej z bobasem ;] 80 zyla to nie majątek !

wiesz co, powiem Ci ze im szybciej tym lepiej, bo najstarsze dzieciaczki które zaczynają mają ok 8 miesięcy, Bartek też zaczynał właśnie jak miał 8 miesięcy.
No i czasami jak grupa jest pełna to nie przyjmują, trzeba się wpisać wtedy na listę i jak się zwolni miejsce to wtedy można wejść na nie.

Dzięki Ollcia za info;-)..jak coś, to jeszcze popytam Cię;-);-), ale na pewno za 4 m-ce spotkamy się na basenie..:-)

fajnie, ale myślę że za 4 miesiące nie opłaca się zapisywać, bo zajęcia są tylko do czerwca a później nowe grupy od września, więc chyba lepiej od września się zapisać niż dawać Marysię do takich większych bobasów które już dużo potrafią.

reklama
Cześć
a co tu tak pusto ?
Cześć:-), też się zastanawiam nad tym;-)..to pewnie tak po weekendzie:-D:-D..
Co słychać dziewczyny u Was i Waszych bobasków?
Moja Marusia odkryła, że ma ślinkę i teraz non stop się ślini i czasem udaje jej się puszczać bąble ze ślinki:-D:-D, a ja w piątek wykorzystałam obecność teściowej i w końcu podcięłam włosy:tak:..Weekend przebiegł znów pod znakiem gości, więc minął mi bardzo szybko..
Buziaki

Cześć
ja w końcu doszłam do fryzjera :tak: No i dostałam ekstra komplement od męża na nową fryzurę :-D

A my dzisiaj po 2 godzinnym spacerze, trochę ciężko pchać no ale da sie radę.:dry:

Cześć
ja w końcu doszłam do fryzjera :tak: No i dostałam ekstra komplement od męża na nową fryzurę :-D

A my dzisiaj po 2 godzinnym spacerze, trochę ciężko pchać no ale da sie radę.:dry:
Mój ani nie poznał, że byłam u fryzjera..:wściekła/y::-):tak:A w sumie obcięłam dobre 5 cm..Ja nie wiem!!Co za chłop!!:-D:-D
A ja sobie tak w ogóle to "wykończyłam" jednego (prawego) cycka..Nad brodawką zrobił mi się zastój i nie pomagają masaże..już zleciłam Sebie, że jak będzie wracał z pracy, ma kupić kapustę.. Gorączki nie mam, ale boli to nieźle:(:( no i zaczerwienione tam mam..Marysia niby ładnie pije, ale czasem leniwa jest i tak sobie myślę, że ten prawy cycek, to po części jej zasługa..:-:)-(
Buziaki

ojej, współczuję problemów z prawym cycusiem :-(

ja jakoś nie mam humorku i ochoty na nic ostatnio... ehhh, niech już będzie wiosna, bo chyba ta zima tak mnie dołuje :-(

kurde dzis z centrum szlam na Pawłów do ciotki boze nie odsniezona połowa chodnikow szlam jak po pustyni albo conajmniej ksieżycu.Myslalam ze kółka strace hihi

olcia- no bede musiala isc z malym ale chce zaczac chodzic jak bedzie cieplej bedzie juz stary moj maly bo pewnie cos kolo roku ale nie chce go narazac na przeziebienia ....

A ja sobie tak w ogóle to "wykończyłam" jednego (prawego) cycka..Nad brodawką zrobił mi się zastój i nie pomagają masaże..już zleciłam Sebie, że jak będzie wracał z pracy, ma kupić kapustę.. Gorączki nie mam, ale boli to nieźle:(:( no i zaczerwienione tam mam..Marysia niby ładnie pije, ale czasem leniwa jest i tak sobie myślę, że ten prawy cycek, to po części jej zasługa..:-:)-(
Buziaki

Oj Maxwell współczuję, wiem co to znaczy bo ja miałam zapalenie dwóch i temperaturę 40 C przy starszym. Jak się dowiedziałam od lekarza miałam źle odciągnięte piersi. No i dostałam antybiotyk na dwa dni, odciągać, masować piersi i małego musiałam na dwa dni odstawić A ty jak nie masz temperatury to przystawiaj małą jak najczęściej do bolącej piersi, bo gdzieś musiał zrobić sie zator :sorry2:

Odpukać przy drugim jest ok, człowiek mądrzejszy :tak:

A mnie tak potwornie boli głowa, że no masakra :wściekła/y:

Hej Dziewczyny:-), ja od wczoraj, od popołudnia walczę z zapaleniem piersi:-( Wczoraj miałam gorączki 38,4, dzisiaj już 39,0...głowa mi pęka od tej gorączki :-(Wczoraj w nocy walczyliśmy razem z Sebą - on masował i odciągał, ale niewiele niestety to pomogło..dzisiaj wziął wolne, żeby w razie czego mógł mnie zawieźć do lekarza..Zadzwoniłam po tą "naszą" położną i przyjechała koło 13.00..najpierw kazała mi ogrzać pierś ciepłą wodą, potem zaczęła masować przy pomocy
oliwki..ból masakryczny..coś tam zeszło, ale niestety nie do końca..kazała mi często przystawiać małą do piersi i obkładać po karmieniu i przez cały czas liśćmi kapusty utłuczonej tłuczkiem do mięsa..Kurcze, nie wiem, gdzie się tak załatwiłam..czy mnie przewiało, czy też zrobił się zastój (trochę tłuszczu z mleka w kanaliku..)No więc leżę sobie w łóżku, a Seba przynosi mi małą do karmienia..teraz żeby mi się nie nudziło, dał mi laptopa do łóżka:)Temperatura spadła do 38,0 więc nie jest tak źle..
Buziaki kochane..

reklama
witam Was
u nas ok, tylko dalej walczymy z zapaleniem ucha, nie pamietam czy sie chwalilam ale Kacprowi wyszly 2 zębole na raz i juz sa takie duze :-D:-D:-D:-D:-D
Maxwell ja tez mialam to co Ty dwa razy - masakra jakas bol nie milosierny, goraczka, ja na poczatku myslalam ze chora jestem, goraczka ponad 39C znajdz miejsce na piersi i jesli wyczujesz guzki to dokladnie masuj ku brodawkom, i caly czas rob masarze, i cieplą wodą i oliwką , ile mozesz najlepiej tyle razy co do ubikacji idziesz, wiem ze sie nie chce, ale tylko tak sobie pomożesz,
js przeciesz po porodzie jak trafilam do szpitala z tymi resztkami poporodowymi, mialam duzo pokarmu a tu karmic nie moglam, bo kacperek w domu a ja w szpitalu,zalewalam sie pokarmem, odciaganie nic nie dalo, i tak 3dni:-(taki bol..

Do góry