reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

Witam Was.
U nas okazalo się ze te ciagle chorobska Kacpra sa spowodowane zapaleniem ucha, i maly znow ma antybiotyk, ale juz wczoraj po tyvh lekach fajnie spal w nocy, i w ogole inny chhlopak, aa zapalenie ucha od zabkowania,niestety.

Maxwell- a karmisz dalej piersią? jesli tak to szybko dostalas okres, ja karmilam ponad 4 miesiace, i okres dostalam 5 miesiecy po porodzie.I po prostu mnie zalewalo zawsze mialam obfity okres ale to to jest przesada. Wszystkiego najlepszego dla coreczki z okazji ukonczenia 2 miesiaczków:-D:-Dduzo zdrówka!
Niech ta zima już puszcza, ja chce wiosne, zielone drzewa,duzo sloneczka, i zeby nie trzeba bylo tak grubo malego ubierac, bo on tego nie cierpi i przy kazdym ubieraniu jest masakra:wściekła/y:

reklama
Maxwell, ja pierwszę miesiączkę po porodzie dostałam jakoś po 9 miesiącach i też miałam ją dość skąpą , za to później były okropne :baffled:

Witam Was.
U nas okazalo się ze te ciagle chorobska Kacpra sa spowodowane zapaleniem ucha, i maly znow ma antybiotyk, ale juz wczoraj po tyvh lekach fajnie spal w nocy, i w ogole inny chhlopak, aa zapalenie ucha od zabkowania,niestety.

Maxwell- a karmisz dalej piersią? jesli tak to szybko dostalas okres, ja karmilam ponad 4 miesiace, i okres dostalam 5 miesiecy po porodzie.I po prostu mnie zalewalo zawsze mialam obfity okres ale to to jest przesada. Wszystkiego najlepszego dla coreczki z okazji ukonczenia 2 miesiaczków:-D:-Dduzo zdrówka!
Niech ta zima już puszcza, ja chce wiosne, zielone drzewa,duzo sloneczka, i zeby nie trzeba bylo tak grubo malego ubierac, bo on tego nie cierpi i przy kazdym ubieraniu jest masakra:wściekła/y:
Adddaaa, ja karmię cały czas piersią, bez żadnych wspomagań flaszką..:tak:Dlatego się też zdziwiłam, że już mam okres..do tego taki śmieszny można powiedzieć..:tak::baffled:
Biedny Kacperek - dużo zdrówka dla niego!! Kurcze, aż się boję, jak małej zaczną ząbki wychodzić:szok::baffled:;-)..
Ollcia, a jak Bartuś? Już wykurowany?
A mój Sebastian ma kilka pytań do Ciebie ;-)o te zajęcia na basenie..tzn.od jakiego progu wiekowego przyjmują tam bobasy, czy jest woda ciepła, żeby maleństwo się nie pochorowało, ile trwają takie zajęcia, no chyba tyle - już nie pamiętam, o co mnie jeszcze męczył:-D..

Ale mrozisko trzyma, no normalnie szok :szok: Siedzimy już od kilku dni i nosa nie wystawiamy poza drzwi, a znowu jak mróz zelżeje to zapowiadają śnieżyce i trzeba dalej w domku siedzieć :baffled:
Maxwell u mnie też po ok 4 miesiącach przyszedł i to było takie plamienie, a kolejne to już normalne. w miarę szybko pomimo tego, że karmiliśmy się no i nadal się karmimy.
Adddaaa dużo zdrówka dla malucha.:tak:

A mój Sebastian ma kilka pytań do Ciebie ;-)o te zajęcia na basenie..tzn.od jakiego progu wiekowego przyjmują tam bobasy, czy jest woda ciepła, żeby maleństwo się nie pochorowało, ile trwają takie zajęcia, no chyba tyle - już nie pamiętam, o co mnie jeszcze męczył:-D..

Bartek już zdrowiutki :tak:
Co do basenu to tak: chyba od 6 miesiąca można chodzić, woda jest cieplutka, raz była nawet zbyt ciepła jak dla mnie , zawsze ma około 30 stopni, zajęcia trwają zawsze pół godziny, niby niedługo, ale dla takich dzieciaczków wystarczająco i tak wszystkie później padają. Cena - w karnecie wychodzi 20zł za każde zajęcia, czyli jak np są cztery soboty w miesiącu to 80zł, gdybyś chciała iść tak jednorazowo to 30zł za zajęcia. Zawsze może wejść z dzieckiem do basenu jeden z rodziców, jeśli drugi chce towarzyszyć to musi sobie osobno zapłacić i albo stoi na brzegu ( i na przykład robi fotki ) albo pływa w dużym basenie obok. Z nami zawsze wchodzi Olek i pływa sobie obok.

Bartek już zdrowiutki :tak:
Co do basenu to tak: chyba od 6 miesiąca można chodzić, woda jest cieplutka, raz była nawet zbyt ciepła jak dla mnie , zawsze ma około 30 stopni, zajęcia trwają zawsze pół godziny, niby niedługo, ale dla takich dzieciaczków wystarczająco i tak wszystkie później padają. Cena - w karnecie wychodzi 20zł za każde zajęcia, czyli jak np są cztery soboty w miesiącu to 80zł, gdybyś chciała iść tak jednorazowo to 30zł za zajęcia. Zawsze może wejść z dzieckiem do basenu jeden z rodziców, jeśli drugi chce towarzyszyć to musi sobie osobno zapłacić i albo stoi na brzegu ( i na przykład robi fotki ) albo pływa w dużym basenie obok. Z nami zawsze wchodzi Olek i pływa sobie obok.

a ten basem to w zabrzu ? czy gdzies indziej ? sorki ze nie śledzę z uwaga ale w pracy am mase roboty w domu to samo i czytam pobieżnie :(

a ten basem to w zabrzu ? czy gdzies indziej ? sorki ze nie śledzę z uwaga ale w pracy am mase roboty w domu to samo i czytam pobieżnie :(

w Rudzie Śląskiej, ale bardzo blisko. Jak się jedzie ul Wolności przez Zaborze i jest rondo, gdzie wjeżdża się na średnicówkę, to na tym rondzie w lewo, 200m i już :tak:

witam mamuśki:-D
ja od tygodnia wolna od kibelka:tak: za to brzuch już odstaje i chyba pora,żeby iść na zakupy po jakieś spodnie:sorry2: weekend spędziliśmy na wsi i mimo mrozu ogromnego(chyba z -17 było) synuś szalał w śniegu i na sankach:-D
no i zafarbowałam sobie włosy,bo już w lustro patrzec na siebie nie mogłam:-D
pozdrawiam kobietki:-)

reklama
Ale mrozisko trzyma, no normalnie szok :szok: Siedzimy już od kilku dni i nosa nie wystawiamy poza drzwi, a znowu jak mróz zelżeje to zapowiadają śnieżyce i trzeba dalej w domku siedzieć :baffled:
No fakt:szok::wściekła/y:..a dzisiaj dodatkowo zasypało..Szkoda tylko, że taki wiatr , to bym się skusiła może na malutki spacerek..:-( Ja już chcę wiosnę!!!:-)
Dzięki Ollcia za info;-)..jak coś, to jeszcze popytam Cię;-);-), ale na pewno za 4 m-ce spotkamy się na basenie..:-)
witam mamuśki:-D
ja od tygodnia wolna od kibelka:tak: za to brzuch już odstaje i chyba pora,żeby iść na zakupy po jakieś spodnie:sorry2: weekend spędziliśmy na wsi i mimo mrozu ogromnego(chyba z -17 było) synuś szalał w śniegu i na sankach:-D
no i zafarbowałam sobie włosy,bo już w lustro patrzec na siebie nie mogłam:-D
pozdrawiam kobietki:-)
To miałaś ciekawy weekend:-)..
A jaki kolorek sobie strzeliłaś? Ja ciężko się wybieram do fryzjera na podcięcie, przez grzywkę już nic nie widzę:-):-) .. włosy zafarbowała mi mama:-D

Buziaki dziewczyny;-)

Do góry