reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

ollcia wiadomo każda firma kombinuje żeby jak najmniej zapłacić. A najlepiej to ubezpieczyc się w jakieś starej,"sprawdzonej" firmie.Może i składki wyższe,ale stresu mniej.My kiedyś bylismy w MTU-bo składki niższe o połowę,ale ile kłopotów robili nawet z zerwaniem umowy:wściekła/y:

Wymioty dalej trzymają,przynajmniej raz dziennie muszę przytulić kibelek:-( Nie mam na nic siły,święta za 2 tyg a ja nawet nie zaczęłam przygotowań.Mąż się zgłosił do umycia okien i posprzątania:laugh2: - zobaczymy czy w ogóle się za to zabierze:-)

reklama
ollcia wiadomo każda firma kombinuje żeby jak najmniej zapłacić. A najlepiej to ubezpieczyc się w jakieś starej,"sprawdzonej" firmie.Może i składki wyższe,ale stresu mniej.My kiedyś bylismy w MTU-bo składki niższe o połowę,ale ile kłopotów robili nawet z zerwaniem umowy:wściekła/y:

kochana, ale pieniążki nie idą z naszego ubezpieczenia tylko z OC sprawcy, ja byłam poszkodowana w tym wypadku.

ahhh, w końcu i nas dopadło przeziębienie :confused2: Bartkowi leje się z noska jak z kranu, ma też kaszelek lekki. Byliśmy już u lekarza i na szczęście osłuchowo jest wszystko ok, gardełko też czyste.

Witam mamusie!
Chciałam Was zapytać gdzie rodziłyście,w jakim szpitalu, i czy któraś z Was rodziła na Traugutta? Jak tam jest po remoncie?duza porodówka?

Ja jestem lipcówką 2010 więc jeszcze trochę czasu mam,ale talk chciałam się rozeznać jaki szpital polecacie.

witaj aneta ja jestem lipcówką 2009! termin miałam na 26.07 urodzilam 16 ;-)
i rodzilam na Traugutta i bardzo sobie chwalę, położna która odbierala mój porob bardzo mi pomogla byla bardzo miła, po poprdzie lekarze ktorzy zajmowali się maluszkiem byli po prostu super, sale po poprodowe 4 osobowe w kazdej sali ubikacja prysznic itd, porodówki są chyba 2 lub 3, jedna do porodów rodzinnych, ja rodzilam na sali gdzie mogą rodzić dwie kobiety na raz bo druga byla zajeta ale i tak byl przy mnie mój,i nikt obok inny nie rodził ;-)poza tym dla ulzenia bólu skakalam sobie na piłce,poza tym przy moim porodzie było jeszcze 2 lekarzy ;-)
ogolnie bałam się tam rodzić bo czytalam wiele złych opini, ale lezalam na patologi ciązy bo mialam zagrożoną,i nie narzekalam, poza tym tam pracuje mój lekarz prowadzacy, drBartlinski ;-)Jedyne na co można narzekać to na jedzenie ;-)

Ostatnia edycja:
adddaaa dzięki za wyczerpującą odpowiedź, ja też się zastanawiałam nad dr Bartlińskim,ale w końcu wybrałam dr Pabiana,on pracuje w szpitalu w Rybniku,zaprasza tam swoje pacjentki,ale jak się od jednej dowiedziałam że pojechała do Rybnika i widziała doktora dopiero w 2 dzień po porodzie,to niewiem czy to ma sens tam jechać

aneta-h ja też jestem lipcową mamą 2010:-)

adaaaanapisz co i jak z ubrankami czy pieluszkami dla dzieci na traugutta,ja rodziłam 4 lata temu na zaborzu-i tam wszystko dawali,nic nie musiałam mieć.

wielki sukces!!!!:-)ani jednego "przytulenia" kibelka dzisiaj:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

aneta ja chodzę do dr.Waksmańskiego na Koperniku.
W 1-szej ciąży chodziłam prywatnie do dr.Wojcieszka,ale oprócz comiesięcznego usg nie widać różnicy w opiece,a kosztuje więcej:-(

reklama
Witam mamusie!
Chciałam Was zapytać gdzie rodziłyście,w jakim szpitalu, i czy któraś z Was rodziła na Traugutta? Jak tam jest po remoncie?duza porodówka?

Ja jestem lipcówką 2010 więc jeszcze trochę czasu mam,ale talk chciałam się rozeznać jaki szpital polecacie.

ja chodziłam prywatnie do dr Tiszlera i rodziłam u niego w szpitalu w Tarnowskich Górach. Co do porodu to wiele nie mogę powiedzieć, gdyż miałam cesarkę i wszystko trwało może 30min. Natomiast jeśli chodzi o szpital i opiekę to byłam bardzo zadowolona. Sale 2-osobowe, każda z własną łazienką i tv, położne super. Szczególnie gdyby nie jedna z nich to nie wiem czy w ogóle karmiłabym piersią, bo po cesarce nie od razu pojawił się pokarm, ale ona mnie uczyła jak przystawiać małego i było dobrze :tak::tak:
Tak że ja z czystym sumieniem polecam TG :tak:

Do góry