reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

Ja tak miałam wizyte 8 dni przed terminem u mojego gina i powiedział mi wtedy że mam się pakować i jechać do szpitala ;-)

Znowu się chwalę ;-) Mamy szóstego ząbka :tak::tak::tak:

reklama
ollcia gratuluję kolejnych ząbków - rosną jak grzyby po deszczu:-)

Całą noc nie spałam,bo na siedząco nie umiem:eek: rano troszkę lepiej,kiedys mi strzeliło w tej łopatce(aż się podnieść z podłogi nie umiałam:no:),potem sie wygoiło,a teraz znowu-tylko ze znienacka i bez urazu,chyba się zasiedziałam w złej pozycji:-(

a miałam okna myć:sorry: a tu ani pogody ani sił:laugh2:

Witam wszystkie Mamusie :-)
Mam na imię Ania, mieszkam w Zabrzu, jestem mamą Adasia i Alicji.
Widzę że wątek nie jest nowy ale chciałabym się dołączyć :-)

Ja tak miałam wizyte 8 dni przed terminem u mojego gina i powiedział mi wtedy że mam się pakować i jechać do szpitala ;-)

Znowu się chwalę ;-) Mamy szóstego ząbka :tak::tak::tak:
Super:-):-)..Gratulacje dla Mateuszka - sypią mu się ząbki, sypią!!:-D:-D
ollcia gratuluję kolejnych ząbków - rosną jak grzyby po deszczu:-)

Całą noc nie spałam,bo na siedząco nie umiem:eek: rano troszkę lepiej,kiedys mi strzeliło w tej łopatce(aż się podnieść z podłogi nie umiałam:no:),potem sie wygoiło,a teraz znowu-tylko ze znienacka i bez urazu,chyba się zasiedziałam w złej pozycji:-(

a miałam okna myć:sorry: a tu ani pogody ani sił:laugh2:
To nie za ciekawie masz z tymi plecami..okna poczekają, lepiej się kuruj;-)
Cześć Aniu:-)..witamy wśród mamusiek lub prawie mamusiek:-D:-D

Cześć dziewczyny :tak:
U nas choróbska, Bartek w nocy brzydko kaszlał i wczoraj rano pojechaliśmy do lekarza a ona do mnie ze niepotrzebnie :szok: zbadała go wymamrotała coś pod nosem, przepisała syrop i tyle :wściekła/y: jutro idę do siebie do przychodni bo kaszel nie schodzi a przy tym taki marudny, że ja dosłownie wysiadam :confused2:
Ollcia gratuluję ząbków :tak: u nas na razie są dwa:-D
Maxwell finisz coraz bliżej trzymam kciuki żeby było szybciej. Moich dwóch uparciuchów wywoływali po terminie tak im się podobało lokum :laugh2:
Seeya kuruj się kochana :happy:

No i witamy nową mamusię. Może ten wątek w końcu sie rozkręci.

Apropos lekarzy... przerabialiśmy już czterech pediatrów (w tym jeden prywatnie) i niestety żaden nie okazał się kompetentny. Jeden np. zalecił dwu-miesięcznej Alicji (którą karmię piersią) podawać jabłuszko. Ciekawe czy słyszał w ogóle o schemacie żywienia niemowląt? Ja wiem że nie trzeba się tak całkiem tego schematu sztywno trzymać, ale żeby rozszerzać dietę po dwóch miesiącach... Zresztą nieważne.
Może któraś z Was mogłaby polecić dobrego pediatrę (ew. lekarza rodzinnego) z Zabrza?

witaj :tak::tak::tak:

Super:-):-)..Gratulacje dla Mateuszka - sypią mu się ząbki, sypią!!:-D:-D

yyyyy... Mateuszka??:eek:

Cześć dziewczyny :tak:
U nas choróbska, Bartek w nocy brzydko kaszlał i wczoraj rano pojechaliśmy do lekarza a ona do mnie ze niepotrzebnie :szok: zbadała go wymamrotała coś pod nosem, przepisała syrop i tyle :wściekła/y: jutro idę do siebie do przychodni bo kaszel nie schodzi a przy tym taki marudny, że ja dosłownie wysiadam :confused2:

nie ma co, super lekarz :wściekła/y::confused2:

Apropos lekarzy... przerabialiśmy już czterech pediatrów (w tym jeden prywatnie) i niestety żaden nie okazał się kompetentny. Jeden np. zalecił dwu-miesięcznej Alicji (którą karmię piersią) podawać jabłuszko. Ciekawe czy słyszał w ogóle o schemacie żywienia niemowląt? Ja wiem że nie trzeba się tak całkiem tego schematu sztywno trzymać, ale żeby rozszerzać dietę po dwóch miesiącach... Zresztą nieważne.
Może któraś z Was mogłaby polecić dobrego pediatrę (ew. lekarza rodzinnego) z Zabrza?

hmm... ja z naszej pediatry jestem zadowolona, należymy do poradni na Reymonta, a naszą pediatrą jest dr. Konieczny-Czmiel. W sumie u nas jest trzech pediatrów - Cheluszke - nie polecam, Orlicka jest świetna ale dostanie się do niej graniczy z cudem, no i nasza, w porządku :tak:
A tak na marginesie faktycznie Wasz pediatra przesadził z tym rozszerzaniem diety tak szybko, i to maluszkowi karmionemu piersią :szok: Ja karmiłam do 8 miesiąca, a jabłuszko Bartek dostał w 5 miesiącu i to była pierwsza nowość w diecie jaką mu podałam.

Ollcia - sorrrrrki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-)..ale może drugi będzie Mateuszek;-)..
Oczywiście miałam na myśli Bartusia:-)..ale ja już tak ostatnio mam, że non stop coś mylę, zapominam itp..

reklama
Ja jeszcze nie mogę Ci żadnego polecić:-D..a w ogóle w jakich okolicach Zabrza mieszkasz? I kogo nie polecasz..:-)

Mieszkam niedaleko ulicy Matejki.
W Zabrzu nie polecam dr Mizgały. Powodów mam wiele. Obecnie jeździmy z dzieciątkami do Katowic ale tu też beznadzieja. Chciałabym zapisać się do jakiejś zabrzańskiej przychodni ale chcę na dzieciach testować kolejnego lekarza.

Do góry