reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
A u nas tez zabek na dole juz calkiem sie przebil i nastepny na dole sie pokazuje no i u lekarza dowiedzielismy sie ze cala gora juz sie pcha. W zwiazku z tym Maja jest marudna steka i caly czas raczki w buzi nic sobie nie da wlozyc do buzi zadnego gryzaczka :((
U nas jak ktos znajdzie pierwszego zabka to stawia :))))

Irlandia Ty sie nie boj wszystko napewno pojdzie gladko,do 13 miesiaca Olo ma czas.a zabki ktore pozniej wychodza sa zdrowsze :-)

U Victorka szlo na gorze szlo i stanelo nie chce sie przebic do konca i okazalo sie ze to prawdopodobnie trzeci zab?!ktory prawdopodobnie pozniej trzeba bedzie usunac ale za to na na dole zabka juz 3 tygodnie i super wyglada jak sie smieje widac go w calej okazalosci:-D

Wczoraj Karolince przebiła się górna lewa dwójeczka, ma już 6 ząbków. Przez 3 miesiące od wyjścia pierwszych dwóch dolnych jedynek była cisza, a od 3 listopada się zaczęło. Już czuję te igiełki na cycorkach, boję się co będzie jak Karolinka będzie chciała zrobić psikusa i zaciśnie mocniej buźke :szok:

iza no tak 6 zebow mozna calkie mocno zacisnac :) moja mala ma tylko jednego a jak juz nie chce jest to potrafi go uzyc ...
michal nigdy mi tego nie zrobil chociaz mial zeby wczesnie i jadl cyca do 1,5 roku :)

reklama
Miłek ma cztery ząbki i robi z nich użytek, gryząc chlebek, biszkopty i chrupki kukurydziane, no i ... cycusia.

Ząbkowanie szło dość gładko, u Wiwi było dużo gorzej.
Miłek tak naprawdę marudny jest dwa dni przed wyrżnięciem się ząbka i jeden dzień po.

Nie czytałam całego wątku od początka.
Czy stosowałyście coś na ząbkowanie u maluszków.

Ja podawałam homeopatyczne kuleczki i paracetamol.
Dwóch lekarzy odradziło mi żele, gdyż one rozpulchniają dziąsełka i później dzidzię boli jeszcze bardziej.

Do góry