reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Iza ale wystrzeliły Karolci te ząbale:)

U nas od przyuważenia, ze idzie ząbek, do wyrżniecia to mija tak ok 2 tyg. No i dzisiaj wustukałam ten piąty ząbal, lewa górna dwójeczka;-) .

reklama
Lidijka no posypały się :-D szczęka Karolci już trochę uzbrojona :-D Stukasz łyżeczką? Ja tego nie robie bo wiem, że ząbka słychać jeszcze zanim się wyżnie, wolę na dotyk :tak: żeby wiedzieć dokładnie którego dnia wyszedł ząbek :cool:

Ja stosuję bobodent i jak dla nas jest bardzo dobry i skuteczny :tak: Karolcia bardzo dobrze jak do tej pory znosiła ząbkowanie (oby tak dalej) nie miała nawet gorączki, była tylko trochę marudna i czasem budziła się z płaczem, wystarczyło posmarować i było ok. :cool:

Ale już uzębione niektóre dzieciaczki;-):-D.
Kuba ma już 4 ząbki, dolne jedynki i górne dwójki - właśnie wczoraj wyszła druga dwójka. Też sprawdzam palcem. Biedak trochę się nacierpiał, a w kolejce czekają już górne jedynki:-(.

reklama
Ta, jedni czekają na zęby inni na jakieś nowe umiejętności przygotowujące do poruszania się. Nie, nic nie przyspieszam, ale ...;-)

Ja też badam paluchem wyżynające się zęby, teraz jest ość trudno je ujrzeć, bo idą po bokach. Całeszczeście mały da sobie włożyć palucha do swojej buźki:tak: , bez protestów. Ja już nic nie stosuję na zęby, bo mały wszystkim gardzi, ani gryzaka, ani żelu, ani przyrządu masujacego dziąsła. Wystarczy smok i pielucha. Ach ten mój mały urwis;-) .

Do góry