reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

My też jeszcze bezzębni :-) ale wydaje mi się, ze dolna jedyneczka juz się przebija :-) Prawie ją widać jak prześwituje przez dziąsełka :-) kto wie.....

reklama
Gratulacje dla nowych ząbków :tak:
U nas od dwóch tygodni Misiak ma spuchnięte dziąsełka na górze, ale ciągle nic. Na szczęście nie marudzi przy tym.
A co do wieku to córcia naszych znajomych ma juz 11 miesięcy i dopiero teraz zaczęły wychodzić jedynki. Więc wcześniej czy później zębiska wyłażą :-)
Mam też pytanko (nie wiem już czy ktoś już nie zadawał) - myjecie jakoś ząbki swoich szkrabów? Są takie nakładki na palec i widziałam również takie niby szczoteczki. I się zastanawiam nad czymś takim. Jak sądzicie? Nie za wcześnie na takie cusik?

Czy wasze maleństwa gorączkowały przy ząbkowaniu?
U nas dolne jedynki poszły w miarę bezproblemowo, ale w od soboty gorączka i żadnych innych objawów choroby, ale dziś takie ewidentne objawy ząbków (łapki do buzi, ślinienie, płacz...) Choć akurat dziś wieczorem temperatura w normie?!
Znajoma stomatolog poradziła mi na ząbkowanie oralgel, ale za nic nie udało mi się go jeszcze dostać w żadnej aptece.

Zuczek Franek myje sobie zabki przy mojej nieznacznej pomocy normalna szczoteczka dla niemowlat od 6-mca.te silikonowe nakladki formie szczoteczki o ktorych mowisz to sa raczej chyba do masazu dziaselek.Wczesniej przecieralammu zebuke gazikiem ale teraz juz szczotkujemy :-)
magdalena moj brzdac nie mial goraczki ale wiem ze takowa moze wystapic przy zabkowaniu.
IdziuGratulacje,gratulacje!!!!!

Magdalena - mój miał lekką gorączkę przy górnej dwójce, ale tylko jeden wieczór.
Do mycia ząbków mamy szczoteczkę, taką z gryzaczkiem z drugiej strony, chyba Colgate, ale nie jestem pewna na 100%.

dzieki :)
ja tej nakladki silikonowej uzywalam jak michal mial wiecej zabkow do ich mycia - jak sam jeszcze nie potrafil ... teraz tez taka juz kupilam ale jesczze nie uzywalam :)

Szczoteczkę mamy jednak Jordan, właśnie taką:
Hambaarst.ee - Tootetutvustused
tę z gryzakiem. Nie wiem czemu, ale Kuba bardzo ją lubi:-).
Wczoraj zauważyłam, że rośnie mu piąty ząbek, tym razem górna jedynka. Dziwna kolejność:baffled:, ale śmiesznie wygląda jak się śmieje:-D.

Zuziu Gratolacje,gratulacje dla Kubulka nma piatego zebulka!!!!ta szczoteczka jest fajna.Mamy taka sama niebiesko-zielina ale nie uzywalismy jej jeszcze.Narazie Franek myje zabki taka zwykla szara szczoteczka z grubasna raczka z Mothercare-a.

reklama
Do góry