reklama
My nadal bezzębni czekamy.Z jednej strony to niemoge sie juz doczekac a z drugiej tak sobie mysle ze moze im pozniej tym lepiej???Ale i tak nie mam na to wplywu.Beda jak przyjdzie pora tylko czy do tego czasu Franek nie zatopi mi domu
Zuzia drugi zabek to powazna sprawa.Gratulujemy!!
Zuzia drugi zabek to powazna sprawa.Gratulujemy!!
Priscilla U nas tez szorowanie dziaselek na maksa i gryzienie wszystkiego dookola lacznie z psami:-( mamy kupiona masc Dentinox-Gel,ponoc najskuteczniejsza jak mawiaja mamy ale jeszcze nie bylo takiej sytuacji abysmy musieli jej uzyc wiec nie powiem jak jest z jej skutecznoscia.Uywamy natomiast takiej specjalnej szczoteczki gumowej z wypustkami tak ze maly sobie sam masuje dziaselka bez obawy ze sobie ja wsadzi do gardla bo ma oslonke.I bardzo ona pomaga mu.W kąplecie byly trzy szt.W ty szczoteczka do mycia pierwszych ząbków.
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Ja smarowałam Bobodentem, ale tylko przy pierwszym ząbku, przy drugim nie było takiej potrzeby. Dentinox też używałam, jak Karolci rosły ząbki. Potem zaczęliśmy stosować Bobodent, bo jest tańszy, a tak samo (przynajmniej u nas) dobrze działał. Przy okazji sama wypróbowałam, jak rósł mi "ząb mądrości" i rzeczywiście pomaga.
martap22
Mama kwietniowa 2006
u nas wczoraj tez sie pojawil 2 zabek,10 dni po pojawieniu sie pierwszego,
ja smaruje od czasu do czasu Bobodentem,ale tylko jak mala jest bardzo marudna i nie wiem o co jej chodzi i zazwyczaj po jakims czasie sie uspokaja,ale nie wiem czy to przypadek czy masc zaczyna dzialac.
ja smaruje od czasu do czasu Bobodentem,ale tylko jak mala jest bardzo marudna i nie wiem o co jej chodzi i zazwyczaj po jakims czasie sie uspokaja,ale nie wiem czy to przypadek czy masc zaczyna dzialac.
Marta gratulacje dla Wiki!!!
Jak Karolci wychodziły pierwsze 2 ząbki to nic nie stosowałam bo nie było potrzeby, teraz mam tez Bobodent i stosuje podobnie jak Martap. 9 września lekarka powiedziała nam że dziąsła rozpulchnione, ale jak na razie ząbków kolejnych nie widać. Też mamy taką szczoteczkę z wypustkami, ale nie z takimi dużymi i bez osłonki, kilka razy masowałam małej dziąsełka, ale samej jej nie mogę dać. Buba ten Twoj komplecik super
A jeśli chodzi o czyszczenie to zawsze po jedzonku zwłaszcza po kaszkach i deserkach przemywam jej te dwa kiełki i dziąsełka przegotowaną wodą na gaziku. Myślę że to na razie wystarczy.
Jak Karolci wychodziły pierwsze 2 ząbki to nic nie stosowałam bo nie było potrzeby, teraz mam tez Bobodent i stosuje podobnie jak Martap. 9 września lekarka powiedziała nam że dziąsła rozpulchnione, ale jak na razie ząbków kolejnych nie widać. Też mamy taką szczoteczkę z wypustkami, ale nie z takimi dużymi i bez osłonki, kilka razy masowałam małej dziąsełka, ale samej jej nie mogę dać. Buba ten Twoj komplecik super
A jeśli chodzi o czyszczenie to zawsze po jedzonku zwłaszcza po kaszkach i deserkach przemywam jej te dwa kiełki i dziąsełka przegotowaną wodą na gaziku. Myślę że to na razie wystarczy.
Franek ma pierwszego zeba!!!! Przed chwilka zauwazylam :-) myslalam ze sie myle ale postukalam lyzeczka i jest!! Nie byl marudny,noc pieknie przespal tylko przylepa taki straszny sie zrobil tuli sie i tuli...myslalam ze daleko mu jeszcze do zabka a tu myk i niespodzianka:-)
Marta gratulacje dla corci
Marta gratulacje dla corci
reklama
Podziel się: