reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zabkowanie

dziewczyny eureka!!!!!!!!!!

mamy juz 2 ząbki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jednego dnia wylazł jeden a kolejny nastepnego dnia, jestem dumna z mojego Kubusia!
i gratuluje innym mamom zębatych pociech!!!!

reklama
Jak dbacie o pierwsze ząbki waszych maluszków? Ja mam nakładkę silikonowa na palec i czyszczę na razie przegotowana woda. Ale wiem ze są specjalne pasty np. Nenedent- Baby czy Ziajka żel do zębów dla dzieci od 1 ząbka
Ziaja

NENEDENT BABY PASTA DO MYCIA ZĘBÓW + SILIKONOWA SZCZOTECZKA

Czy powinno już je się stosować, wiem ze mamy wśród nas lekarza stomatologa i dentyste - mama kubulki i mi-mi może doradzicie?

gosiu ja mam ta szczoteczke silikonowa na palec i uzywam jej juz od dluzszego czasu (przegotowana woda) ale mam tez paste nenedent i mysle ze niedlugo zaczne stosowac :) A wtedy juz chyba z taka "normalna" szczoteczka, jak myslisz?

gosiagro kochana ja będę tylko asystentką stomatologiczną :) wiem tylko że trzeba dbać od samego początku i nie wskazane jest dawać kaszki na noc bo oblepiają ząbki :) na temat past sie nie znam :) mama kubulki myśle że więcej nam coś napisze :)

a u nas bezzębie.... :) chociaż lekarka powiedziała że niedługo sie pojawią :)

gosiu ja mam ta szczoteczke silikonowa na palec i uzywam jej juz od dluzszego czasu (przegotowana woda) ale mam tez paste nenedent i mysle ze niedlugo zaczne stosowac :) A wtedy juz chyba z taka "normalna" szczoteczka, jak myslisz?

no właśnie tez już zaczęłam powoli myśleć nad normalną szczoteczką , masz jakąś na oku?
ja znalazłam takie
Canpol, zestaw szczoteczek do zębów, 3 szt, powyżej 6 miesiąca - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Aquafresh, szczoteczka Mini dla dzieci, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

gosiagro kochana ja będę tylko asystentką stomatologiczną :) wiem tylko że trzeba dbać od samego początku i nie wskazane jest dawać kaszki na noc bo oblepiają ząbki :) na temat past sie nie znam :) mama kubulki myśle że więcej nam coś napisze :)

aj tam aj tam:-D:-D wiedzę fachową masz:tak:

Emilka dopiero od wczoraj jest posiadaczką zęba i nawet jeszcze nie użyłam tej silikonowej szczoteczki :) Pamiętam, że moja siostra dosyć długo jej używała, a zrezygnowała z niej, gdy mała zaczęła ja dosyć mocno gryźć w czasie mycia ząbków :D

reklama
konniczynka chyba mi umknelo a wiec tutaj gratuluje zabka EMilce :)

gosiagro nie mam jeszcze nic na oku, ale te co pokazujesz chyba sa ok? Aquafresz wydaje sie byc fajna a z kolei canpol ma ciekawsze kolory mysle ze maluszek musi polubic swoja szczoteczke. Moze jakies mamy z doswiadczeniem napisza?:-D

A mnie mala dzis gryzla w palucha i tak fajnie zaklulo :-)

Do góry