reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zabkowanie

:-)
u mnie Michas od kilku dni tak śmiesznie kłapał ustami, otwierał i zamykał buzie, mój mąż aż się dziwił co mu się dzieje:szok::-D aż wczoraj dotykam dziąsła a tu jak nic zębul na dole:tak: to teraz już wiadomo że zęba ćwiczył:-D i niestety na moich cycolach też tak ćwiczy:-p

reklama
a Hania ma dwie jedynki dolne i dwie górne i czasami tak nimi trze o siebie aż mnie ciarki normalnie przechodzą od tego zgrzytu :-D

A czy Wasze dzieci też mają takie duże te górne jedynki? Ja się śmieje, że wyglądają jak łopaty
2ntflog.jpg

wprawdzie fifi ma tylko dolne, ale pod skóą te górne wyglądają jak wielkie łopaty do odśnieżania.......a tak w ogóle to wolałabym aby moje dziecko było szczerbate albo ząbkowało jedząc samodzielnie a nie z cyca

A gryzie Cię w trakcie jedzenia? Mnie Hania w trakcie nie, ale czasami jak chwyci cyca zębami, to aż krzyknę hihi

KasiaJ. - słyszałam że przy ząbkowaniu może objawiać się kaszel, katar, gorączka lub biegunka... u nas katar i kaszel przy pierwszym, a teraz idzie kolejny, już prawie go widać i jest i kaszel i katar ;)

dajesz mu coś na ten katar i kaszel?

Oczyszczam tylko nosek... kaszel jest spowodowany nadmiarem śliny więc nie konieczne jest podawanie leków... właśnie sprawdzałam i ząbek się wyrznął!!! :) ciekawe czy się uspokoi? nie mogę sprawdzić czy u góry coś wychodzi bo mi młody na to nie pozwala... z resztą na dolę też jest ciężko bo zawsze wytyka język i zaczął mnie gryźć jak mu wkładam palca!!!! :)

ja włąśnie się zastanawiam nad dalszym sensem podawania syropów na kaszel

a twój synek w nocy też kaszle?

ja też nie mogę dokładnie obejrzeć dziąseł bo albo szczękościsk, albo jęzorem zasłania

Wiesz co, w nocy nie kaszle... w ogóle to jak na ząbkujące dziecko to mam spokój w nocy... śpi całą noc, czasami tylko stęka bo szuka smoczka ;) ale podobna większość dzieci daje znać o ząbkach właśnie w nocy... więc może dlatego kaszle... ale nie jestem pewna, jeśli za 2 dni nie minie to poszła bym znów do kontroli

U nas 4 dzień marudzenie, ślinotok, płacz z byle powodu, ciągłe zabawianie na rękach, niechęć do jedzenia popołudniami i histeria, gdy mama wychodzi... Od razu mi się przypomina, jak zyrraffka miała taką marudę w domu.
Zastanawiam się, kiedy się porządnie najem w ciągu dnia? Przy pierwszych zębach nie było aż tak źle.

reklama
Do góry