reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

Hej kobietki :-) mojemu Bąblowi 1wszy zabek wykluł sie 5lipca... Ale tez sie tego spodziewalam ze to juz nie dlugo bo dziecko bylo niespokojne, ciagle cos gryzl, czasem w nocy sie przebudzal i zaczynal gryzc poduszke albo raczke, pomarudzil i szedl spac dalej. Podczas jedzenia wybuchal naglym placzem i przestawal jesc wkladajac w buzke palce po chwili mu przechodzilo. no i w koncu dziasla spuchly i pojawila sie ta biala kreseczka po jednej stronie. zabek wyskoczyl a teraz czekamy na kolejnego bo zachowuje sie tak samo a moze i gorzej niz przy pierwszym. Diaselko podpuchniete ale bez bialej kreseczki... wiec jeszcze poczekamy.

reklama
Ja taka przejęta tym,że mała ząbkuje...stawiałam na gorne jedynki...a tu wczoraj patrzę,dwojkę widac po prawej stronie .
Myślałam,że padnę jak to zobaczyłam :-)
Mamy już 3ego żebolacha.Na bank wykluł się 14ego :-)

Wiecie co mi ostatnio moja babcia powiedziała odnośnie ząbkowania że ona swoim dzieciom dawała do gryzienia dolną skórę z boczku oczyszczoną z tłuszczu :-D bo skórką chleba może się dziecko zadławić jak pod wpływem śliny się rozpuści. Bardzo ciekawe bardzo...

reklama
moje drogie, poradzcie bo moze wiecie Jak poznac czy zeby ktore wyszly u gory to jedynki czy dwójki ?? Moj smyk ma juz 2 bielusie zabki przy dziaslach u gory ale nie chce otworzyc pyszczka zebym sie mogla przyjrzec. Na jedynki mam wrazenie ze sa za szeroko rozstawione, ale moze sie myle?? moze moga byc szeroko. Na zebowym suwaczku zaznaczylam jedynki ale pewna nie jestem :-) Mozna to jakos sprawdzic??

Do góry