reklama
NeSSi
Moderatorka
Gratuluję! Oby kolejne już takie płaczliwe i dokuczliwe nie byłyPierwszy ząbek dolna jedynka już prawie jest a ile płaczu i marudzenia przy tym jest myślałam ,że mała jest chora.
ola10
Fanka BB :)
u nas ząbkowania ciąg dalszy
nie spodziewałam się że tak będzie to Alankowi dokuczać w nocy znowu nie spał miał gorączkę i cały czas marudził w końcu o 2 wzieliśmy go do siebie do lózka i troszkę lepiej do 6 pospał
tak się zastanawiam jak długo dziecko może byc takie marudne czy do czasu aż ząbek urośnie czy tylko na poczatku jak się wyżyna u nas już jest kreseczka i jak długo taki zabek rośnie? wiem że to kwestia indywidualna ale tak w przybliżeniu
chciałabym wiedzieć co mnie czeka: kilka nieprzespanych nocy czy kilka nieprzespanych tygodni?
nie spodziewałam się że tak będzie to Alankowi dokuczać w nocy znowu nie spał miał gorączkę i cały czas marudził w końcu o 2 wzieliśmy go do siebie do lózka i troszkę lepiej do 6 pospał
tak się zastanawiam jak długo dziecko może byc takie marudne czy do czasu aż ząbek urośnie czy tylko na poczatku jak się wyżyna u nas już jest kreseczka i jak długo taki zabek rośnie? wiem że to kwestia indywidualna ale tak w przybliżeniu
chciałabym wiedzieć co mnie czeka: kilka nieprzespanych nocy czy kilka nieprzespanych tygodni?
ola10
Fanka BB :)
u nas samopoczucie już lepsze Alanek lepiej spał no i w dzień jest już znośniejszy
a ja sama byłam dziś u dentysty i zgodnie z tutejszymi wymogami zarejestrowałam Alanka i dostane wezwanie na wizytę powiedział że tylko zajrzy do bużki czy wszystko dobrze
ale ubaw Alanek nie ma jeszcze nawet połowy pierwszego ząbka a już do dentysty idzie
a ja sama byłam dziś u dentysty i zgodnie z tutejszymi wymogami zarejestrowałam Alanka i dostane wezwanie na wizytę powiedział że tylko zajrzy do bużki czy wszystko dobrze
ale ubaw Alanek nie ma jeszcze nawet połowy pierwszego ząbka a już do dentysty idzie
NeSSi
Moderatorka
Nawet jeśli rosną krzywe, to nikt aparatu tak małemu dziecku nie założy. Zawsze mogą się naprostować jak wyrosną piątki, lub jak powiększy się szczęka. A czasami jest tak, że wydaje się, że rosną krzywe, ale jak już się wyrżną to są proste ... w każdym razie nic z tym się zrobić nie da. Najwcześniej do ortodonty możesz iść z małym w wieku 3 lat z tego co pamiętam. Może mieć też taki zgryz odziedziczony po Was
U nas też tydzień temu wyrżnęła się lewa dolna jedynka i rośnie sobie pomalutku ale już widzę, że czai się prawy ząbek W dzień nie jest tak źle, nieraz tylko Julka pomarudzi, że nie wiadomo o co jej chodzi ale w nocy od kilku dni jest kiepska, dziś budziła się co godzinę prawie:/ i kupi są luźniejsze ale to też pewnie na ząbki...
reklama
Znam dzieci, które już w czwartym miesiącu miały ząbki Mój Kacprzyniak ma 6 m i jeszcze nic. Wkłada łapki do buzi i wszystko co popadnie. I ślini się niesamowicie. Ogólnie nie ma z nim problemu, tzn. nocne płacze czy gorączki. Czekam na pierwszy ząbek
Podziel się: