reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
Gratulacje. :-):-):-)

Moja mama dziś stwierdziła tak: to dopiero początek pierwsze ząbki są prawie nie odczuwalne, zobaczysz co będzie później :szok:
A ja mam już dość...

Cześć Dziewczyny. Ja jestem po nocy pełnej płaczu i krzyków i chodzę jak zombie, bo ani chwili nie spałam:-( Jakoś wytrzymam te cyrki, ale martwię się, że od kilku dni Szymonek kompletnie nie chce jeść. I tak jest malutki, więc boję się, że schudnie jeszcze bardziej. Zaraz wezmę się za czytanie wątku, może znajdę cos co mi pomoże.

Pozdrawiam:-)

Moja Niunia też bardzo się ślini i całe piąsteczki do buzi pcha.
Ptyanko: które ząbki pierwsze sie przebijają górne czy dolne? (tzn. jak jest najczęściej).
Zaprzyjaźniona pielęgniarka z oddziału pediatrycznego powiedziała, że przy zębach można się spodziewać wszystkiego: rozwolnienia / zatwardzenia, wysokiej gorączki, braku apetytu, senności itp.
ojej ledwie odpoczełyśmy od kolek a tu teraz ząbkowanie
:eek:

Jak dziewczyny u Was sytuacja ząbkowa?
U nas nadal dwa są, trzeci się już prawie przebił, a czwartego widać przez dziąsło delikatnie. Mamy straszne cyrki, Julka nie je nic prawie w ciągu dnia. Faszeruję ją kaszką, której wcześniej nie chciała jeść, a teraz tylko to może zjeść. I bardzo dużo pije wody i herbatki. Na widok mleka wpada w płacz. Nic nie pomagało do tej pory, żadne żele. Dziś pierwszy raz dałam jej czopka Viburcol N i póki co jest ciut lepiej.

Reni moze i racja, ale i ona i ja mamy już dosyć. cztery na raz to jakaś masakra. Za tydzień idziemy na szczepienie, może lekarz mi poradzi coś na te ząbkowanie, bo my już opadamy z sił.
Moja mała dziś cały dzień na kaszce i herbatce z łyżeczki, bo nie jest w stanie do buzi wziąć butli,

Aga u nas ta kolejność się w ogóle nie sprawdziła - Julce rosną trójki i czwórki. I to i górne i dolne

Dziewczyny dołączam do was.Dawidkowi wychodzą dwie dolne czwórki na raz.:szok::szok:Zaczęło sie tydzień temu od biegunki. Biegunka się zakończyła to zaczęła sie lekka gorączka:wściekła/y::wściekła/y:.Od wczoraj marudzenie i powolny brak apetytu. Dziś juz zupełny brak apetytu i tylko picie herbatki. I ciągły płacz...Kilka minut ciszy i 5 minut wycia i tak cały dzień. Ślinotok taki, że aż sie wierzyć nie chce ile śliny może mieć dziecko.
Poszły w ruch czopki Dentinox i gryzak troche pomaga...aż sie boje pomyślec co będzie w nocy. Dawid jak butle widzi to wrzask jakby go obdzierali:angry::angry: Łyżeczką zje ale też niewiele...Niech to się skończy jak najszybciej...Trzymajcie sie dziewczyny..
Pozdrawiam Anka.

reklama
Mamy pierwszy ząb !!!:tak::-D;-):-);-) Dolna prawa "1", a najfajniejsze jest to, że właściwie bezboleśnie:-D. Nawet żelem nie smarowałam, tylko Młody brał wszystko do buzi, slinił się i wyraźnie mniej jadł:baffled::sorry2:. No i wyszedł miesiąc wcześniej, niż mojej córce.

Do góry