reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
U nas chyba tez ząbkowanie....Zarazek śpi niespokojnie w nocy,a w dzien nie je prawie nic za to non stop pije...Potrafi na całą dobe zjeść mi może 150 ml mleka i troszke słoiczka...schudł juz 200 gramów chociaż akurat JEMU to nie zaszkodzi :-D :-D
Gorączki póki co brak..ale lekkie rozwolnienie pojawia sie od czasu do czasu....zaczeło sie dopiero kilka dni temu :-(no i wszystko wędruje od razu do buzi....pilot,rękaw,miś,gryzak,ostatnio sie do biurka dobierał :baffled:

Dziewczyny jak to u was widać które zębiska sie przebijają???Bo u nas górne dziąsełka są lekko zaczerwienione ale młody macha maluszkiem cały czas po dolnych po lewej stronie i ja tam widze że coś chyba sie pojawia ale dziąsełka nadal blado różowe...dziąsełka muszą być rozpulchnione i ciemniejsze czy niekoniecznie???

Czy opłaca sie w ogole jakiś żel kupować ?:sorry2:

Adiva, ja sprawdzałam zęby Młodego we wtorek, to miał takie wypchnięte jakby górki, ale bez zębów,a w środę już stukało.
Każde dziecko przechodzi inaczej. Natali żel pomagał, a Matiemu nie musiałam nawet smarować, ale w pogotowiu mam i smarowałam już wcześniej.
Teraz tam ma takie kreseczki, trochę czerwone, na więcej nie pozwala sobie zajrzeć.

Witam
Mojemu krasnalkowi ida zeby od 3ciego miesiaca a ma juz prawie 5 m. TRAGEDIA!!! Zaczelo sie od biegunki. Jakos dziwnie on to wszystko przechodzi, czasami mozna zwariowac a na drugi dzien nic, tylko te paluchy wciska i gryzie wszystkoco namierzy. Na sczescie mnie nie gryzie przy karmieniu :-)
Slini sie, paluchy non stop w ustach albo jakiekolwiek zabawki,nawet moje palce wciska :tak::tak::-D ale jak scisnie to oj oj BOLI....
Ale nadal nic nie widac nawet jednej bialej plamki :-(
WARIATKOWO.... masci smarowalam to ZYGA ...wiec musze to jakos bez pomocy przejsc.

Mój maluszek ma już 2 pierwsze jedynki wyszły około 2 tygodnie temu.
A czas przed ząbkowaniem nie był tragedią mały troszkę się ślinił i wszystko wkładał do buzi a po za tym żadnych objawów nie miał :-D

gratulacje wszystkim ząbkującym :D

nie wiem misiek chyba też coś będzie miał bo dzisiaj wieczorem nie chciał w ogóle butli - zjadł tylko 70, i to w sumie przez cały czas marudził, tarł oczka dałam go do łóżeczka i się denerwował, płakał, brałam go na ręce ale to tylko na chwilę pomagało, wreszcie posmarowałam mu dziąsełka żelem i zasnął. zobaczymy jak to będzie jutro

reklama
Do góry