Czy wasze dzieciaki też tak strasznie zgrzytają zębami????Młody ma już czym i tak je zaciska mocno i przesuwa że dzwięk mnie o gęsią skórke przyprawia....Ja uczulona jestem na to i spierdzielam bo sie nie da wytrzymać.....brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
reklama
Niestety tak...Okropnnie to brzmi..;/aż ciary przechodzą....Masz wrażenie, że sobie łaie te maĸe ząbkiCzy wasze dzieciaki też tak strasznie zgrzytają zębami????Młody ma już czym i tak je zaciska mocno i przesuwa że dzwięk mnie o gęsią skórke przyprawia....Ja uczulona jestem na to i spierdzielam bo sie nie da wytrzymać.....brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
mamjakty
styczniówka 2009
Ola też zgrzytała jak wyszła jej górna dwójka - teraz póki co odpuściła sobie tą czynność - i dobrze! bo ja tez nie mogłam wytrzymać tego dźwięku!!
Hubert też przez jakieś półtora tygodnia zgrzytał przeraźliwie i bojąc się, że sobie połamie zębiska, albo zedrze szkliwo usilnie wciskałam mu smoczka Pomagało, dopóki nie wypluł Po tym czasie jednak zapomniał o tym i jest już ok Czytałam, że jeśli dziecko przez sen zgrzyta, to może mieć pasożyty...
Rondzia
Fan(ka)
Starsze dziecko moze miec. Chociaz to tez raczej przesad. Szybciej krzywy zgryz i to tez starsze dziecko. U malych dzieci tak to jest pomyslane ze dziecko dolnymi zebami szoruje po gornych dziaslach i pomaga tym gornym zabkom sie przebic
U malych dzieci tak to jest pomyslane ze dziecko dolnymi zebami szoruje po gornych dziaslach i pomaga tym gornym zabkom sie przebic
Dobre!!!:-) nie wiedzialam
U nas wszystkie jedynki już dawno a nowych narazie nie widac...
Ale mam pytanie, od kąd szkrab ma 4 ząbki to zaczął się w nocy strasznie budzić...i wrzeszczec, wczesniej tego nie bylo, a teraz od 6 tygodni wstaje do niej nawet co godzina albo wogole sie nie da odlozyc. Jestem bardzo zmęczona. Czy to kolejne zęby czy jaki ciort? Przy jedynkach az tak zle nie bylo.
Zaczelam stosowac Viburcol 3xdziennie ale mala jest poprawa. Dzis najdluzej spala 3 godziny.
Mozecie cos poradzic??? Plis:-(
U nas też zgrzytanie odchodzi a na dokładkę Ola tak dziwnie dziąsła z zębami zakłada że dolne 2 i jedna górna są obok siebie , miny stroi że szok.
Drugiej górnej jedynki nie widać ale może coś idzie bo ostatnio bardzo twórczo wygląda usypianie kręcenie się, płacze, marudzi, męczy się strasznie. Nic nie pomaga...
Drugiej górnej jedynki nie widać ale może coś idzie bo ostatnio bardzo twórczo wygląda usypianie kręcenie się, płacze, marudzi, męczy się strasznie. Nic nie pomaga...
reklama
Podziel się: