reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

U Jaska jedyny objaw to byla biegunka a raczej rzadka kupa..

U nas pierwszym objawem pojawiającego się zęba to właśnie rzadka kupa. A ostatnio tak się cieszyłam, że wygraliśmy z zaparciami, a tu się okazuje, że to tylko przez ząbka.

Dziś dokładnie sprawdziłam dziąsełka. Myślałam, że to dwójka, bo dziąsło rozpulchnione i czerwone, ale ona będzie następna w kolejce, bo widać już białą kropkę w miejscu prawej górnej jedynki.
Ona będzie miała rok i chyba wszystkie zęby jak tak dalej pójdzie...

Dziś cały dzień jedziemy na Bobodencie, bo wyje mi strasznie, jak tylko machnie sobie jakąś zabawką po dziąśle :-(

reklama
u nas wczoraj czyli 01.08.09 przebiła się pierwsza prawa dolna jedyneczka :-):-):-):-):-)
duga dolna jedyneczka jest w pogotowiu - pewnie niebawem też się przebije
malutka narazie nie daje sobie nawet zajzeć do buźki więc nic nie robię ale w najbliższym czasie będę jej przemywać zębulki gazikiem :-)

U nas masakra. Czopek przeciwbólowy poszedł w ruch... Tak marudna Julka jeszcze nigdy nie była... Ja mam już dość, ciągle musze ja nosić na rękach, bo jak nie to od razu wyje. Dotknie dziąsła i wrzask na pół osiedla.... :-(

U nas tez od wczoraj zabek, lewa jedynka dolna. Prawa szykuje się, byc moze juz wylazła, ale bestia odmówił pokazania, wiec nie nalegam, jutro zobaczę. Miłoby było jakby juz wyszła, ja chora, mąż chory a jutro na 24 h idzie, wiec noc przespana to byłoby coś, chocby tylko dla niego, ja sobie dam radę jakoś...

reklama
widzę że nie tylko ja mam dość...troszkę to pocieszające jest przyznam sie:-D
moja córa przechodzi samą siebie...taka maruda to ona jeszcze nigdy nie była...dziś sobie wymyśliła że nigdzie nie jest dobrze tylko u mamusi na rączkach i jak nigdy miałam dzis pomocników (moja siostra i koleżanka) i co...i nic bo nie dała się wziąć na ręce nikomu ani nawet żeby ktos się z nią bawiłą na podłodze czy coś...musiałam być ja i koniec:confused:
a najbardziej mnie martwi jej sen...czy wasze dzieciaki tez tak mają i może to byc tym ząbkowaniem spowodowane?
ona sobie śpi i zaczyna nagle marudzić, tak jakby jęczeć przez sen, popłakiwać...jakby się jej coś sniło powiedzmy i wybudza sie z płaczem przeraźliwym, podchodze, pogłaszcze ją, dam smoka, ona oczy otworzy i za chwilę zasypia znów...
moja matka mi już nagadała oczywiscie ze mała jest przestraszona i trzeba ją odczarowywać czy coś takiego:baffled:

Do góry