reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
U nas ząbkowania ciąg dalszy. Zaciskanie ust (wygląda jak dziadziuś bez zębów), gryzienie, ślinienie i pakowanie wszystkiego do buzi. Kolega Dominika o 3 m-ce starszy (ma 10 m-cy) i nie ma jeszcze ani jednego zęba.

U nas ząbkowania ciąg dalszy. Zaciskanie ust (wygląda jak dziadziuś bez zębów), gryzienie, ślinienie i pakowanie wszystkiego do buzi. Kolega Dominika o 3 m-ce starszy (ma 10 m-cy) i nie ma jeszcze ani jednego zęba.

zaciskanie ust..wlasnie wczoraj z mezem sie smialismy bo mlody tak robil i komicznie wyglądał :-D

no u nas pewnie ok 10miesiaca cos sie pojawi...;-)

A ja myślałam że tylko to moje takie miny robi :-D On wciąg dolną warge unosi łebek i robi mu sie taka mega słodka bródka :-D
Chwale ten dzień bo młodemu nareszcie przebił cały ząbek...i teraz wygląda cudnie taka biała perełka...No i wyjaśniło sie czemu tak ciężko było ostatnimi czasy z nim...A no i wrąbałam mu Viburcol....u nas super podziałał....

U nas wychodzi kolejny ząb - tym razem dolna prawa dwójka. Oczywiście z tego powodu moje dziecie uważa, że jeść nie będzie. Maruda z niej straszna, ja niedługo osiwieję z nerwów i tylko się modlę żeby jak najszybciej tą cholerne ząbkowanie się zakończyło. Na samą myśl, że jeszcze tyle zębów przed nami robi mi się słabo... :dry:

Viburcol też daję, ale u nas działa dopiero na drugi dzień. A tak to jedziemy na żelach, głównie Bobodencie.

Black to szybko przejdziecie przez wszystkie i będzie spokój:-) U nas po pierwszych objawach jak do tej pory nic się nie dzieje
Klaudia chyba nasze chłopaki postanowiły "wyząbkować" wszystko na raz:baffled::-D

no u mnie tez juz prawie widac dwojeczka prawa (mamy juz trzy) ale nam nic nie pomaga...wymiekam...

Franuś też na razie zalicza się do tych bez zębnych :-) ślini się , gryzie wszystko ale nic nie widac ........

reklama
My ząbkujemy podwujnie, starszak też, atrakcje w postaci wymiotów, kataru, marudzenia, ryku, goraczki nie omijaja nas, dlatego puki nie pojawią się 2 jedynki i jedna piatka będę tylko z doskoku

Do góry