reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Noc przespana jako tako no i du..a, zeba nie ma :wściekła/y: Jak tak kazdy zab bedzie wychodzic to sama sie w bialy kaftan zapakuje, a najpierw zadzwonie do szpitala ze juz jestem gotowa do odebrania. Zwariowac mozna! :angry:

reklama
u nas ząbkowanie już wg mnie ciągnie się ponad 2 tygodnie jak nie więcej i dalej 0!!!!!!!!! ile to może trwać, wprawdzie misiek jakoś strasznie nie marudzi ale jednak czasami muszę go żelem posmarować bo np nie chce jeść butli.

Od kilku dni mały przestał przesypiać całe noce....myślałam że to przez to jego przeziębienie i leki...ale dziś byliśmy na kontroli i dopiero pani Dr. mi pokazała jak ładnie widać na dziąsełkach białe paseczki...mowa o dolnych jedynkach :-) Jeszcze zęboli nie ma ale chyba moge isc do sklepu po jakies 0,5 :-D :-D :-D U was tez jest ten zwyczaj że kto znajdzie ten stawia ???

Nie, u nas jest taki zwyczaj (niestety), że kto znajdzie, ten dostaje garnitur (jeśli to facet) lub sukienkę (wiadomo...). No i znalazł mój tata u Mateuszka :confused::sorry2::dry::shocked2::-D

Ja tam wolę zwyczaj, że kto znajdzie ten dziecku prezent kupuje :-p.

U nas ząbki bardzo wyczówalne do wczoraj, a dziś gorzej, czyli dziąsełka napuchły. Mały omal uszu nie poodrywa, gryzie wszystko co ma w zasięgu łap, jak twarde to zaraz ryk. Oby się to szybko rozegrało i delikatniej niż u starszaka, któremu idzie teraz 5, ale dośc delikatnie, wiec jest znosnie.

Oto karta ząbków, której link ktoś tu wkleił. Przerobiłam trochę i zrobiłam pamiątkę dla Natasi:-), potem zrobię dla Mata (jak mu wszystkie zęby wyjdą). Daty tych ząbków są realne, bo wszystko sobie skrzętnie zapisywałam (bb bardzo pomogło :tak::-D).
2j0dw60.jpg

Pysia super to wygląda...no zdecydowanie bardziej podoba mi sie Twój zwyczaj ;-)

My od kilku dni mamy przeboje w nocy...dzisiaj juz sie zaopatrzyłam w żel na dziąsełka...I już widać zębolka...jest jakiś milimetr pod skórką...jutro pojutrze powinien wyjść...oczywiście sie pochwale i napisze jak sie żel spisuje:-)

reklama
adiva trzymam kciuki za zebole...
U mnie krasnal jakby poddal sie zz ebami i jest totalna cisza...chyba dal se spokoj.
A szkoda bo juz tyle sie nameczylam a tu nic, ostatnio nawet kropke biala widzialam (to chyba jakies zjawy zabkowe) bo juz dzisiaj jej nie ma :wściekła/y::wściekła/y:
Pysia pieknie przerobilas karte, moge wiedziec jakiego programu uzywasz?

Do góry