reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

U mnie niestety bez zmian - Magda nie pozwala sobie NIC do paszczy wsadzić. Czasem mi się udaje po prostu palcem zwilżonym wodą przejechać i tyle. Ale może to kwestia "smaku". Może jak pastę kupię to polubi???? Muszę coś zrobić, bo to tragedia jest. Mam obawy że u dentysty w przyszłości będzie masakra.:szok:

reklama
Szopka to nam się dzieci dobrały;-), u nas też mycie zębów to masakra. Czasami daję Laurze szczoteczkę i sama pojeździ ale trwa to góra minutę, a z pastą nie ma szans (też mamy elmex junior) . Nie wiem co robić nie chcę jej zniechęcić, więc codziennie daję jej szczoteczkę żeby się z nią oswoiła może to coś pomoże?

No niestety szczoteczka nie jest atrakcyjnym obiektem do zabawy dla Czarka, owszem może sobie nią pobębnić w coś, albo porzucać ale w żadnym wypadku sam nie włoży do buzi. :no: Na razie robię krótkie przymusowe mycie i mam nadzieję że się wkrótce przyzwyczai.:eek: ( no będzie musiał, bo matka nie odpuści:-p)

U nas dziewiąty ząbeczek.Dolna lewa czworeczka:tak:Jakos poszlo w miare bezproblemowo i nawet jadla ladnie.Ale wychodzila nam poltora miesiaca chyba:-)

U nas już komplet roczniaka :-D Po 2,5 m-ca przerwy wyszły na raz 3 "brakujące" zęby :szok: Oczywiście, jak zwykle (na szczęście), bezobjawowo :-)

reklama
Jeny dziewczyny my mamy 16, ja myslalam że to norma, a to moje jakieś zmutowane dziecie! 8 mieliśmy juz w kwietniu, potem przerwa całkowita, a w przeciagu ostatniego tygodnia wylazłyWSZYSTKIE 4 i 3!!!

Do góry