reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

O matko! dziewczyny wy tu o jakis trzonowych juz piszecie a my mamy dopiero dwie dolne jedyneczki! Lakierowanie, bajery :szok:...a u nas prawie pusta szczeka.

reklama
izka u nas to też śpiew przyszłości, Piotwór ma dolne i górne jedynki + jedną górną dwójkę. I reszty nie widać ;-)

:) dzięki, tak właśnie myślałam, że zomby muszą być już wszystkie i dziecko jakieś bardziej kompatybilne z dentystą :-D

A jak wam idzie z myciem ząbków? Bo u nas powiem szczerze jest zawsze wojna przy myciu - szczotkę jeszcze jakoś da się włożyć ale wszelkie próby pomasowania nią po ząbkach kończą się wyrywaniem szczotki, głowy i rykiem. Mam już dość tego siłowania, może macie jakieś sposoby by zachęcić malca do współpracy?
I jeszcze pytanie jak się pozbywacie resztek pasty z buzi (od paru dni używamy Elmex Junior1-6)??

My jeszcze z pastą nie walczymy ;-) ale pamiętam jak Jacek mył ząbki i nie umiał jeszcze sam wypłukać pasty, to nabierałam wody strzykawką wkładałam mu do buzi i wstrzykiwałam wodę w zakamarki :tak: sposób naprawdę świetnie się sprawdzał :tak:

My tyz jeszcze z sama woda i bez pasty.Amelia natomiast uwielbia szorowac ząbki i czasem nawet idzie do lozka ze szczoteczką i dalej po myciu ją miętoli w paszczy.Troche sie balam bo ze szczoteczkowaniem pozno zaczelismy dopiero miesiac temu ale jest git:tak:

szopka no trudna sprawa - na pewno nic na siłę. Może spróbujcie w formie zabawy? Z głośnym aplauzem, gdy sam włoży do buzi i wtedy lekko pomagać ruszać szczoteczką po ząbkach? Powolutku i cierpliwie i na pewno się uda :tak:
Piotrusiowi "grzebałam" przynajmniej odkąd skończył pół roku (nie miał jeszcze wtedy ząbków) i chyba po prostu przywykł :tak:

A u nas poszło gładko o dziwo!
Myjemy pastą Elmex - młody dzielnie otwiera paszczę po czym spokojnie ssie szczoteczkę:-). Pastę wypłukujemy (o ile zdążymy) czystą, wypłukaną już szczoteczką.

reklama
U nas mycie ząbków to rewelacja! Jakubek uwielbia je szczotkować.
Używamy pasty Colgate Smiles w minimalnych ilościach i tylko raz dziennie.
A wypłukujemy tak jak Emmila wypłukaną szczoteczką.

Co do stanu ząbków.
Cztery jedyneczki i zaczynają górne dwójeczki się ruszać :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry