reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Michał nie cierpi jak mu siędo buzi zagląda czy w niej grzebie. jedynie lubi bardzo myć ząbki, więc chyba lusterko na szczoteczkę zamontuję, żeby dokładnie posprawdzać stan uzębienia;-):-D właśnie sprawdziłam (metodą- głowa w dół) prawa jedynka przebiła już dziąsełko:tak:

reklama
A ja mam pytanie takie: jak myc zeby dziecku, ktore nie da sobie absolutnie nic (takze szczoteczki) wlozyc do buzi:szok::confused: Boje sie, zeby Misi zeby nie zczernialy:szok:
A tak na marginesie...uzywacie juz jakichs past dla maluchow?

fantazja nie mam pojęcia:no: co do pasty, to od 3 dni używamy colgate smiles 0-2, można nią myć ząbki tylko raz dziennie i to bardzo małą ilością. za każdym razem jak myję mu ząbki, chce z pastą:-D

Pasty jeszcze nie używamy, ale mam sposób żeby Zuzka sama poszorowała sobie zęby (dziąsła). Daję jej szczoteczkę do ręki i pozwalam samej. Nie jest to co prawda dokładne, ale jak na razie mamy tylko dwa zęby, więc napewno szczoteczka je muśnie.​

My mamy i silikonową wkładaną na palec i taką zwykłą dla dzieci.
Zakupiłam wczoraj pastę do ząbków i będziemy próbować myć. Boję się, ze nic z tego może nie wyjść albo ze mały zamiast otworzyć paszcze to będzie zlizywał paste i gryzł szczoteczke:-D
Ale musze wdrożyć mycie zebów bo Krzysio dostaje żelazo i nie chce zeby miał czarne zabki w późniejszym okresie, chociaż może takie mycie niewiele pomoże..:-(

Zuzia ma szczoteczkę OralB i pastę Elmex dla dzieci.

Szczotkujemy ząbki pod warunkiem, że na szczoteczce jest pasta - do zjedzenia :-) inaczej nie ma mowy :tak:

reklama
Dawid korzysta ze szczoteczki Jordan i pasty colgate smiles 0-2. U nas to wyglada tak . Po kapieli wsadzam go do kojca daje do raczki szczoteczke z odrobina pasty i on sam sobie jezdzi po dziasłach ,zebach kilka minut oraz w ciagu dnia ale to juz sama szczoteczka. Wiem ze nie robi pewnie tego dokładnie ale zawsze cos:-)

Do góry