reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Widocznie u każdego dzieciaczka inaczej, bo ja to się naczytałam, ze dziąsełka najpierw czerwone i nabrzmiałe, że plamki widać. A u nas naprawde żadnych zmian nie ma, to się nie szykujemy na zębowanie. A Zuza nie śpi po nocach już od ponad miesiaca.:-( A kiedyś przesypiała nocki do 5tej. W dzień tak nie marudzi, a w nocy:szok::szok::szok:

reklama
stawiamy kilka bąbelków z okazji pierwszej jedyneczki Antonka
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif

dzisiaj w nocy spał ciągiem do 6 :tak: a rano tatę ugryzł i stąd starzy wiedzą o zębolu :tak: ładnie stuka o łyżeczkę i już stukaliśmy do telefonu - dziadkowie słuchali ;-) jeszcze słabo widoczny, ale ale my są strasznie ucieszeni :-D

Ale się ząbki posypały... Pięknie :-)

U nas zaraz za pierwszym czai sie drugi - ale jeszcze nie stuka. Natomiast pierwszy już pokazuje "falbanki" :tak:

No niezłe plony dały ostatnie dni. Gratulacje dla wszystkich kasowniczków - zwłaszcza tych pierwszozębnych. :tak: U nas dziś się przebił drugi.
Kachasku u Czarka ząbek przebił się w ciągu paru godzin - rano spuchło dziąsełko, pomasowałam szczoteczką i wieczorem już się wyłonił ząbek.

reklama
KACHASEK nie mam zielonego pojęcia :zawstydzona/y: od nowego roku przestałam zaglądać w paszczę Antonkowi i dzisiaj wielkie zdziwienie miał Maciek ;-) tak więc jest całkiem możliwe, że mamy zęba już od piątku :-D

ESIA falbanki czujemy paluszkiem :tak:

Do góry