reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

A wiecie może, jakie po dolnych jedynkach są kolejne zęby do wyrzynania??? :confused::confused: No i w jakim odstępnie czsasowym wychodzą od tamtych?? Bo ja słyszałam, że po ok. 2 tygodniach, choć nie jest to reguła. Nata ostatnio w miarę spokojna (poza niedzielą i zeszłym poniedziałkiem, jak mocno płakała, usnęła mi dopiero na rękach):shocked2::shocked2:, choć baaaardzo się ślini, jak zwykle wszystko do buzi bierze, no i czasem je mniej, nawet zupek, co zawsze uwielbiała. No i wczoraj nie było żadnej kupki, a dwa dni temu 8:shocked2:, a dziś też chyba z 4. No i by się zgadzało, bo juz 2 tygodnie minęły, więc może niedługo wyjdą następne, tyle, że bez bólu. Nie wiem, jak to będzie...

reklama
Gratuluje wszystkich nowo przybyłych ząbków :)
u nas chyba tak naprawdę to dopiero teraz się zaczyna , pierwszy ząbek jakoś wyszedł, owszem Mateusz był marudny, ale teraz budzi sie z okropnym płaczem, nagle w ciągu dnia również, nie wiadomo dlaczego zrywa sie płacząc tak przez kilka chwil, no i mam pobudki w nocy bardzo często :(
kupek w nadmiarze ani innych objawów nie mamy, ale ten płacz i ogólny niepokój...
dzisiaj wieczorem tak mocno płakał kąpiel z ledwością go uspokoiła, włożyłam czopek viburkol, poleciła pediatra, zobaczymy jak noc tym razem nas czeka .
wszystkim, spokojnej nocy życzę :)

Nooooo........obydwie dolne jedyneczki są juz na wierzchu:tak::tak::tak::-):-):-)

Kuba całe szczescie jest spokojniejszy:tak: Ciekawe jak długo:-D
Jak troszke jeszcze wyjdą to postaram sie zrobic fotkę;-)

A jak duża temperatura przy ząbkach jest powiedzmy "w normie"??? :eek::eek:Nata miała wczoraj 37.5:-:)-(, no i oczywiście marudna, placz, nic prawie nie zjadła, nawet nie miała ochoty na swe ulubione deserki:-(. Dziś póki co, jest lepiej, ale pewnie w nocy się znów zacznie. O 19 przychodzi lekarz, zobaczymy, co powie. Dałam jej nurofen, posmarowałam dziąsełka, i po minucie już śpioszkała. Biedne te nasze dzieciaczki.

Gratuluję nowych zębulków.:tak::-D:tak:

a u nas dziś jak Maciek gryzł mnie za brodę to czułam jak drapie....ale jak zglądam do buzi to nic nie widzę:cool2:

hmm, moja mala poki co nie ma zadnego zabka, a czekamy juz dlugo, juz w czerwcu sie niezle slinila i pchala wszystko do buzi, teraz dziaselka sa obrzekniete ale dalej nic nie widac, miejmy nadzieje ze niedlugo cos sie pojawi;-)

pysia juz kiedys pisalam ale dla ciebie raz jeszcze:mam taka ulotke o zabkach i tam jest rysuneczek kiedy jakie zabki wychodza no i na pierwszy ogien tj 6-7 m-c dolne jedynki 9-12 gorne 1,2 i dolne 2 a pozniej to dopiero w 14 ,17-19 i 23-24 :tak:
aneta :-D:-):-Dfajnie
buziaki dla bezzebnych!!!

reklama
anetka gratuluje:tak:
u nas wlasnie sie przebila pierwsza dolna jedynka:-):-):-)
poki co maly robi kupke dziennie a robil srednio co drugi ,trzeci dzien
na razie nie goraczkuje
ciesze sie strasznie ze na swieta bedzie juz widoczny zabek

Do góry