reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Kasia ma rację. Nacia tak miała z dolnymi jedynkami. Wyszły 1 listopada, potem ich nie było widac przez dobre kilka m-cy, a teraz jak się śmieje, to fajnie je widać. Za to wszystkie górne po przebiciu od razu zaczęły wzrastać.;-):-):tak:

reklama
gratuluje wszystkim nowym zabkom :-)
Anetka no u nas tez jeden zabek dlugo dorownywal drugiemu chociaz obydwa przebily sie z roznica jakiegos tygodnia chodzi mi o pierwsze dwie dolne jedynki wiec sie nie martw :tak:

A u nas miedzy zabkami sa szpary :sorry2:czy u wszych dzieciaczkow tez tak jest czy tylko moj ma takie male luczki ;-)

Acha przebija sie u nas kolejny zabek dolna prawa chyba czworeczka ;)

Dzieki za pocieszenie dziewczynki :-)
U nas wlasnie dolne jakos blyskawicznie urosly i bardzi je widac, jak dwa kasowniki.
A gornych nie widac i wszyscy mowia gdzie on ma te 6 zabkow, ze ma tylko 2 :sorry2:
Bo gorne jedynki urosly, ale tez nie sa jakies gigantyczne, a te 2 to juz calkiem.
Za to luk nie ma zadnych :tak:

anetka ja mysle ze jak ci akurat kuba zaczal ladnie bez dojadania spac w nocy to ty nie popedzaj tych zabkow , niech on sobie pospi ladnie zanim go znowu wezmie swedzenie nocne :sorry2:

A u nas miedzy zabkami sa szpary :sorry2:czy u wszych dzieciaczkow tez tak jest czy tylko moj ma takie male luczki ;-)

Sami-my kiedyś z dziewczynami już dyskutowałyśmy na temat szpar między zębami:tak: Akurat wtedy była mowa o przerwie między górnymi jedynkami (czy to nie jest przypadkiem wina zbyt krótkiego wędzidełka:crazy: i czy nie trzeba będzie podcinać i kiedy:dry:) Co lekarz to inna opinia... U nas też są przerwy (między jedynkami największe:sorry2:). Znajomy ortodonta powiedział, że dobrze, że szpary są, żeby zmieściły się później zęby stałe, które są przecież większe:tak: Z kolei moja siostra była o otolaryngologa, który podciął małej wędzidełko, żeby tych przerw nie było:tak: Także widzisz...:baffled::nerd:

:-D:-D:-D KTOSIU - przeciez nie popedzam, tym bardziej ze to chodzi o zabki, ktore juz sa na wierzchu, wiec nie ma co swedziec ;-)
Tylko po prostu wydawalo mi sie to dziwne, ze wszystkie jedynki po przebiciu podrosly szybko, a te 2 miesiace ciagle takie same....:sorry2:

mojej malej najpierw wyszly gorna 1 i 2 po jednej stronie i druga po jakims czasie, tak z 2 tyg, dokladnie nie pamietam ale to juz bylo dosc dawno, ze 2 miechy temu

i caly czas widze roznice, jedna strona cale zabki a druga takie jeszcze nie do konca i wyglada to smiesznie... ale sie wyrownuja pomalutku :tak:

ja myslalam ze ty niemozesz sie doczekac kolejnych nowych zabkow a szkoda by bylo zeby maly sie rozlegulowal jak juz taki zrelaksowany w nocy :happy:

:rofl2::rofl2::rofl2:Haaaa a u nas HIT SEZONU - KUBUŚ MA 4 ZĄBKI hehe 2 dolne jedyneczki i jakiś tydzień temu wyskoczyły górne BIG jedyny :rofl2: ale wiecie co hehe Kubulek jakoś tak inaczej wyglĄda z ząbkami hehe ale slodziutko:rofl2::rofl2:

reklama
a my juz od jakiegos czasu myjemy zabki pasta:tak:mam troszke obaw dlatego zaczelam najpierw tylko raz w tyg. a teraz juz co drugi dzien ale tylko wieczorem:tak:a myjecie zebole po kazdym jedzonku? ja nie:no:czasem tylko wieczorem:zawstydzona/y::tak:

Do góry