reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

U nas chyba idą nowe ząbki... Basia jest dzisiaj taka marudna, nie do wytrzymania:szok: Ciągle wkłada coś do buzi i jak ugryzie to płacze-chyba dziewiąty ząbek w drodze:-p

Olcia-w końcu się pojawią-cierpliwości;-)

reklama
anusia ladnie ladnie,szybko te zebule u was wychodza:tak:a tak wlasciwie te 8 to chyba wcale n iepolmetek co? wiecej chyba bedzie zabkow niz 16:confused::baffled:
kasia a jak wyjda wszystkie zabki to co bedzie przyczyna marudzenia?;-):-);-)teraz fajnie bo mozna to przypisac zebulkom ale potem hehhe:szok:no ale zycze bardzo zeby to byly zabcie:tak:

Szminka-ja wiem:-D Do trzeciego miesiąca jak się darła to "na pewno bolał ją brzuszek" (słowa mojej mamy), a teraz to "na pewno" ząbki:-):happy2: Ale wydaje mi się, że to jednak ząbki, bo przy poprzednich zachowywała się podobnie:sorry2: A tych ząbków ma być dwadzieścia:tak:

szminia wlasnie sprawdzilam w ksiazeczce zdr dziecka i mam tu pieknie narysowane i jest tak:
ilosc gornych+ilosc dolnych zabkow--- przedzial wiekowy kiedy sie pojawia

0+2--- 4-8 miesiecy
2+2--- 8-12 miesiecy
4+4--- 12-15 miesiecy
8+8--- 15-18 miesiecy
10+10-- 18-24 miesiecy
czyli razem- 20 zabkow do 2 r z :szok:

Melduję, że u nas pojawiły sie górne jedyneczki!!!!!!!!! Uff, całe szczęście, bo mały był straaaaaaaaaaaasznie marudny ostatnio. Dzisiaj już ok.

Gratulujemy kolejnych zębulków. A u nas w sumie już 6!!! :tak::-p:szok::shocked2: Najpierw wyszły górne "1" - prawa, a potem lewa. No a dziś zauważyłam górne "2" i to obie. Najpierw myślalam, że tylko prawa, a potem się okazalo, że jednak lewa też. Super, nic nie wiedziałam, bo Nacia nawet bardzo marudna nie była w nocy, tylko śliniła się strasznie, jak to zawsze. Szczerze mówiąc nawet nie wiem, kiedy te "2" wyszły.

reklama
:-D Jest jest pierwszy ząbek!!! przebiła się lewa dolna jedynka i prawa idzie tuz za nia.... :-)

jeszcze chwila i bedziemy mialy pelno bialych perełek w buzce :)

Do góry