reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie naszych pociech :|

u mnie jest to samo, na początku nie było problemu, ale od kąd dostawała antybiotyk w zawiesinie to zanim coś posmakuje najpierw wszystko opluje, Tak więc mam na naszego dziubeczka patent hehehe. Najpier daję jej mój palec żeby sobie pogryzła, a nastepnie zamieniam go na tez z zelem i jest ok - zobaczymy na jak długo .pozdrawiam:-)

reklama
My używamy również Bobodenta, Pani w aptece poleciła nam również NUROFEN w syropie i pomaga.
A jak podajesz ten syropek? Sam, na łyżeczce? Ja próbowałam dać Karolowi Panadol w syropie, ale go wypluwał. Daję mu paracetamol w czopkach, ale chyba nie bardzo pomaga :no:. Męczy sie bidulek, w nocy kilka razy płakał przez sen :-(. A ząbki już dwa się przebiły.

U nas od 3 dni widoczny jest koniuszek ząbka nad dziąsłem i zastanawiam się jak długo będzie rósł? Jak to jest z tymi ząbkami?

(...)Ja próbowałam dać Karolowi Panadol w syropie, ale go wypluwał. Daję mu paracetamol w czopkach, ale chyba nie bardzo pomaga :no:. Męczy sie bidulek, w nocy kilka razy płakał przez sen :-(. A ząbki już dwa się przebiły.
ja xawkowi nurofen dolewalam do picia albo mleka
A co do nakładania żelu to firma TOMMEE TIPPEE robi takie smoczko-gryzaczki ktore masują i na ktore mozna nałożyć ten żel i wiecej w buzi zostanie TOMMEE TIPPEE: GRYZAK DZIĄSEŁKO - NIEBIESKI (246109385) - Aukcje internetowe Allegro
one maja rozne ksztalty bo sa podzielone na etapy w zaleznosci od tego na ktore zeby.
u nas trwa to juz 4-5 tyg naszczescie jest bezobjawowo ani razu nie bylo czerwone dziaslo i nie marudzil, ale nadal mam wrazenie ze jeszcze nie cale wyszły ale juz wiekszosc bo jak mnie czasem ugryzie to ...

U nas ząbek powolutku rośnie. Już go wszyscy widzą oprócz lekarki, która stwierdziła, że dziąsła nie są rozpulchnione i na ząbki trzeba będzie jeszcze poczekać. NIe dyskutowałam z nią :tak: Ale chyba nie zawsze dziąsła są rozpulchnione jak idą zęby . U Madzi nie są:tak::tak:.

elahar u nas wogole nie byly rozpulchnione ani czerwone, nawet byly bladoróżowe, zero oznak oprócz ślinienia sie... i wyszły 2...i wogole nie marudził... tak wiec nie ma reguły.

elahar u nas wogole nie byly rozpulchnione ani czerwone, nawet byly bladoróżowe, zero oznak oprócz ślinienia sie... i wyszły 2...i wogole nie marudził... tak wiec nie ma reguły.
A u NAs kolejna nie przespana noc :szok: . Czyżby zęby? Wszystko na to wskazuje. Zastanawiałam się czy muszą się rozpulchnić dziąsła. Widzę, że jednak niekoniecznie.

reklama
:tak: Ale chyba nie zawsze dziąsła są rozpulchnione jak idą zęby . U Madzi nie są:tak::tak:.

Masz rację, Piotrusiowi też nie zmienniły się dziąsełka, bynajmniej nic nie zauważyłam, a tu wyszedł ząbek, stuknął nim o kubeczek jak podałam mu soczek.
Juz wcześniej go czułam, przy masowaniu dziasełek, ale nie było go widać, dopiero w tym tygodniu się przedarł.

Do góry