reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie naszych pociech :|

u mnie jest to samo, na początku nie było problemu, ale od kąd dostawała antybiotyk w zawiesinie to zanim coś posmakuje najpierw wszystko opluje, Tak więc mam na naszego dziubeczka patent hehehe. Najpier daję jej mój palec żeby sobie pogryzła, a nastepnie zamieniam go na tez z zelem i jest ok - zobaczymy na jak długo .pozdrawiam:-)

reklama
My używamy również Bobodenta, Pani w aptece poleciła nam również NUROFEN w syropie i pomaga.
A jak podajesz ten syropek? Sam, na łyżeczce? Ja próbowałam dać Karolowi Panadol w syropie, ale go wypluwał. Daję mu paracetamol w czopkach, ale chyba nie bardzo pomaga :no:. Męczy sie bidulek, w nocy kilka razy płakał przez sen :-(. A ząbki już dwa się przebiły.

U nas od 3 dni widoczny jest koniuszek ząbka nad dziąsłem i zastanawiam się jak długo będzie rósł? Jak to jest z tymi ząbkami?

(...)Ja próbowałam dać Karolowi Panadol w syropie, ale go wypluwał. Daję mu paracetamol w czopkach, ale chyba nie bardzo pomaga :no:. Męczy sie bidulek, w nocy kilka razy płakał przez sen :-(. A ząbki już dwa się przebiły.
ja xawkowi nurofen dolewalam do picia albo mleka
A co do nakładania żelu to firma TOMMEE TIPPEE robi takie smoczko-gryzaczki ktore masują i na ktore mozna nałożyć ten żel i wiecej w buzi zostanie TOMMEE TIPPEE: GRYZAK DZIĄSEŁKO - NIEBIESKI (246109385) - Aukcje internetowe Allegro
one maja rozne ksztalty bo sa podzielone na etapy w zaleznosci od tego na ktore zeby.
u nas trwa to juz 4-5 tyg naszczescie jest bezobjawowo ani razu nie bylo czerwone dziaslo i nie marudzil, ale nadal mam wrazenie ze jeszcze nie cale wyszły ale juz wiekszosc bo jak mnie czasem ugryzie to ...

U nas ząbek powolutku rośnie. Już go wszyscy widzą oprócz lekarki, która stwierdziła, że dziąsła nie są rozpulchnione i na ząbki trzeba będzie jeszcze poczekać. NIe dyskutowałam z nią :tak: Ale chyba nie zawsze dziąsła są rozpulchnione jak idą zęby . U Madzi nie są:tak::tak:.

elahar u nas wogole nie byly rozpulchnione ani czerwone, nawet byly bladoróżowe, zero oznak oprócz ślinienia sie... i wyszły 2...i wogole nie marudził... tak wiec nie ma reguły.

elahar u nas wogole nie byly rozpulchnione ani czerwone, nawet byly bladoróżowe, zero oznak oprócz ślinienia sie... i wyszły 2...i wogole nie marudził... tak wiec nie ma reguły.
A u NAs kolejna nie przespana noc :szok: . Czyżby zęby? Wszystko na to wskazuje. Zastanawiałam się czy muszą się rozpulchnić dziąsła. Widzę, że jednak niekoniecznie.

reklama
:tak: Ale chyba nie zawsze dziąsła są rozpulchnione jak idą zęby . U Madzi nie są:tak::tak:.

Masz rację, Piotrusiowi też nie zmienniły się dziąsełka, bynajmniej nic nie zauważyłam, a tu wyszedł ząbek, stuknął nim o kubeczek jak podałam mu soczek.
Juz wcześniej go czułam, przy masowaniu dziasełek, ale nie było go widać, dopiero w tym tygodniu się przedarł.

Do góry