reklama
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
dziewczyny!
jestem nowa na tym watku... tak w ogole jestem tu nowa... mowicie o zabkach, no wlasnie weszlam tu zeby poczytac jak to jest u Was... moj Kacper slini sie juz ktorys miesiac ... a zabkow jak nie ma tak nie ma... nie wiem czy mam sie niepokoic... no bo zebow nie ma a on jest strasznie marudny!! acha, i mam jeszcze jedno pytanie: Kacper chce zebym przy nim caly czas siedziala, jak tylko wychodze z pokoju to jest placz, czy Wy tez tak macie?
pozdrawiam, buziaki!!
Witam Cię serdecznie,
A ile maTwój Kacperek?
Mój Piotruś ma 6 m-cy i dostał własnie ząbki od razu dwa na dole, a przed tem było marudzenia,slinienia się, gryzienia ze dwa miesiące.
Ewelina z Bydgoszczy
i jeszcze jedno... :-) co to jest ta "trzydniowka"?
Też sie mogę wypowiedzieć, bo Piotruś zaliczył ją na początku wrzesnia.
To jest tzw gorączka trzydniowa, jak nazwa wskazuje dziecko gorączkuje przez 3 dni, a potem obsypuje go wysypka na całym ciele, oprócz pupki. Gorączka nie musi być wysoka, mój miał w granicach 37-38st, ale może być nawet 40st.
Oczywiście trzeba podać lek na obniżenie gorączki,a jak wyjdzie wysypka, to dobrze żeby obejrzał maluszka lekarz, bo musi wykluczyć inne choroby.
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Ślinienie akurat jest całkiem normalne i nie musi być związane z ząbkowaniem. A marudzenie - cóż... niektóre dzieci tak mają (na przykład moje ;-)).dziewczyny!
jestem nowa na tym watku... tak w ogole jestem tu nowa... mowicie o zabkach, no wlasnie weszlam tu zeby poczytac jak to jest u Was... moj Kacper slini sie juz ktorys miesiac ... a zabkow jak nie ma tak nie ma... nie wiem czy mam sie niepokoic... no bo zebow nie ma a on jest strasznie marudny!! acha, i mam jeszcze jedno pytanie: Kacper chce zebym przy nim caly czas siedziala, jak tylko wychodze z pokoju to jest placz, czy Wy tez tak macie?
pozdrawiam, buziaki!!
moj Kacper ma 7 miesiecy... no to czekamy na te zabki... slyszalam tez, ze kto pierwszy wypatrzy u malucha zabek temu sie nalezy nagroda... juz mysle co bym chciala dostac, no bo przeciez jako mamusie mamy najwieksze prawdopodobienstwo zauwazenia zabka ...
blueberry77
U nas akurat teściowa zauważyła, a raczej wymacała .moj Kacper ma 7 miesiecy... no to czekamy na te zabki... slyszalam tez, ze kto pierwszy wypatrzy u malucha zabek temu sie nalezy nagroda... juz mysle co bym chciala dostac, no bo przeciez jako mamusie mamy najwieksze prawdopodobienstwo zauwazenia zabka ...
Ewelina z Bydgoszczy
Ja bym nie pozwoliła swojej teściowej zaglądać do buźki Piotrusia (ale Twoja bluberry chyba jest ok.;-) z tego co pamiętam) ,
a ząbki wypatrzyłam sama, a raczej usłyszałam, bo stukały o kubeczek, zanim jeszcze je było widać.
a ząbki wypatrzyłam sama, a raczej usłyszałam, bo stukały o kubeczek, zanim jeszcze je było widać.
blueberry77
Moja teściowa się zajmuje Karolem jak jestem w pracy. I rzeczywiście jest ok .Ja bym nie pozwoliła swojej teściowej zaglądać do buźki Piotrusia (ale Twoja bluberry chyba jest ok.;-) z tego co pamiętam) ,
A
Agutek
Gość
U nas zębów nadal brak :-) Ślinienie jest i coraz częściej jest odruch wpychania rzeczy do buzi, choć i tak jest on nadal mały w porównaniu do innych dzieci. Pewnie poczekamy jeszcze na zębiska
reklama
Podziel się: