reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ząbkowanie naszych pociech :|

A jak podajesz ten syropek? Sam, na łyżeczce? Ja próbowałam dać Karolowi Panadol w syropie, ale go wypluwał. Daję mu paracetamol w czopkach, ale chyba nie bardzo pomaga :no:. Męczy sie bidulek, w nocy kilka razy płakał przez sen :-(. A ząbki już dwa się przebiły.
do syropku jest dołączona taka strzykaweczka, ale mała się już wycwaniła i pluje jak ją widzi, więc dodawałam go do picia

reklama
tez dzisiaj kupiłam Panadol:tak: no to 5ml to rzeczywiście dużo:szok: jak narazie mała jest spokoja i przestał się tak strasznie ślinić:tak:

A u Nas lekarka wczoraj potwierdziła, że zaczęło się ząbkowanie. Narazie "jedyne" objawy to płacz w nocy (smaruję Calgelem przed snem i teraz jest spokój), zmienione dziąsła, podejmowane przez Wiktorię próby oderwania sobie uszu oraz wyrwania włosów :szok:, ślinienie się i gryzienie wszystkiego.

u nas ślinienie zakończone:tak: humorek tez lepszy:tak: tylko ta wczorajsza temperatura:baffled: kurcze ale dziecko musi się namęczyć z tymi zębami:-(

Mam pytanie. Wiktoria odmawia przyjmowania posiłków:-);-), jedyne co toleruje to cycuś i soki. Rozumiałabym to gdyby miała gorączkę, ale nie ma. Czy to jest jakoś powiązane z ząbkowaniem?

Mam pytanie. Wiktoria odmawia przyjmowania posiłków:-);-), jedyne co toleruje to cycuś i soki. Rozumiałabym to gdyby miała gorączkę, ale nie ma. Czy to jest jakoś powiązane z ząbkowaniem?
Ewuś moja wczoraj jadła obiadek na 3 razy:wściekła/y: też nie chciała za bardzo, ale jak dałam jej mleko to zjadła 210ml:tak: słyszałam że dzieciaki nie mają apetytu przy ząbkowaniu, tylko moja miała wczoraj apetyt na mleko:baffled:

reklama
dziewczyny!
jestem nowa na tym watku... tak w ogole jestem tu nowa... mowicie o zabkach, no wlasnie weszlam tu zeby poczytac jak to jest u Was... moj Kacper slini sie juz ktorys miesiac ... a zabkow jak nie ma tak nie ma... nie wiem czy mam sie niepokoic... no bo zebow nie ma a on jest strasznie marudny!! acha, i mam jeszcze jedno pytanie: Kacper chce zebym przy nim caly czas siedziala, jak tylko wychodze z pokoju to jest placz, czy Wy tez tak macie?
pozdrawiam, buziaki!!

Do góry