reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ząbki!!!

Kasiek dokładanie tak, najpierw się martwiłam a teraz hurtem idą :-)

Wczoraj jak płakał w samochodzie to zauważyłam, że z drugiej strony wychodzi mu też trzonowiec! I do tego wydaje mi się, że ten pierwszy wielki ząb to są 2 zęby (czwórka i piątka)! Czyli Oli ma już 11 ząbków i kolejne w drodze! Ale tempo! A jaki ból! Szczęśliwie nie gorączkuje, nie łapie infekcji itp.

reklama
Dzielny Oli. Lepiej niech wyjda wszystkie na raz bedzie puzniej mial spokuj biedulek. 11 to chyba rekord??
Ja sie pochwale, ze Olivci wychodzi 6 zabek, lewa gorna jedynka.

rekord to Toskowe 13... choc nie wiem czy teraz aby nie wiecej... ;-)

u nas nadal 8, ale jest postep w myciu... od kiedy kupilismy nowa szczoteczke i paste oraz zabieramy Prezesa do lazienki, zeby sie napatrzyl jak my to robimy, wytrzymuje dluzej niz kilka pociagniec... :-)

Ja dzisiaj wparowałam do łazienki, sądząć że Oli już po myciu zębów (panowała tam cisza, a zazwyczaj słychać było krzyki) a tu widzę, jak Oli pięknie otwiera buzię, a tatuś szoruje mu ząbki. Szok. Kochane dziecko! Chyba się przyzwyczaił i tyle :-)

rekord to Toskowe 14 i 15 w drodze! ;-) wyszla nam druga gorna trojeczka, teraz tloczy sie prawa dolna. brakuje nam zatem drugiej dolnej trojki i wszystkich piatek.

zeby myje sie super odkad rodzice kupili dziecku elmex :tak: ma ktos pomysl jak nauczyc plukania paszczy?

Udało mi się wypatrzyć w buzi Olivierka prawą górną czwórkę (chyba to czwórka) i lewa będzie lada moment, już ją prawie widać.

reklama
Do góry