reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki!!!

reklama
na samo wspomnienie robi mi sie ciepło
A teraz Julka przytargała wirusa z pzedszkola i obie sa chore.ulka juzzdrowieje a Kasia właśnie zaczyna chorobe

Cześć widzę,że jest tu parę osób z październikowych mam. Chciałam się zapytać jak długo wychodzą te ząbki bo u nas widać już dwie dolne jedynki ledwo wystającena zewnątrz ta ze dwa milimetry. i czy już mam je czyścić i czym?

tu sa SAME PAZDZIERNIKOWE mamy... przynajmniej z zalozenia... ;)

na pewno 2 mm??
bo u takiego malucha to juz polowa zeba ::) ... a kilka postow wyzej jest instrukcja wg naszej milej pani od zebow czyli Orzeszka... ;)

jezeli to tempo (zab co 7dni) sie utrzyma to ja nie wiem ::) dobrze, ze Toska juz zajarzyla, ze mama nie gryzak ;)

przy pierwszym i drugim zabku bardzo sie slinila i gryzla wszystko (lacznie ze mna). nocy byly 'rwane' i zawsze ladowala u nas w lozku, w dzien tez malo snu i wrzaski na spacerach (jakies takie mamy szczescie, ze zeby wychodza jej w poniedzialki, wiec te atrakcje akurat na weekendy sie trafialy)

trzeci poszedl jakos latwiej - tylko jedna noc i dwa spacery do niczego... a moze po prostu tak mi sie wydaje? bo, szczerze mowiac, nie spodziewalam sie kolejnego zeba po tygodniu!

smaruje dentinoxem - jak mi sie przypomni ;) a w takiej marudnej serii z 1-2 razy dostaje viburcol - dopiero jak mamy jej dosc ;)

reklama
Tosiu gratulacje :)

ilonak wlasnie stale mysle nad tym czyszczeniem - u nas jeszcze nic nie widac, ale mysle, ze nalezy kupic mieciutka malutka szczoteczke ( 3 rzedy wlosia - taka malutka) i czascic maluchom, glownie chodzi tez o to, ze niech one sie naucza, ze teraz w buzi jest cos nowego - zabki - i je trzeba czyscic.
no i czyscimy tylko woda :)

Do góry