reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki, ząbki.. idą ząbki!!

kugela, u nas tez z gornymi gorzej niz z dolnymi. prawa juz cala widzoczna, lewa ledwo ledwo :) wogole mi prawie nie chce spac teraz w nocy i jeczy z bolu :/ a ja od miesiaca chodze jak zombi.

reklama
she - czytalam, ze gorne sa bardziej bolesne niz dolne :baffled: Z drugiej strony istnieje teoria, ze najtrudniejszy dla dziecka jest pierwszy zabek.

Nie wiem, czy cos bedzie widac na zdjeciu ale wstawiam widok opuchnietego, "przeszklonego" dziaselka z biala kreska - moze zainteresuje to te mamy, ktore jeszcze wygladaja pierwszego kla :tak:

Ostatnia edycja:
Kugela dzieki za foto :) u nas wlasnie tak wyglada dol :) i slychac juz tego zeba pod lyzeczka :) nadal czekamy :)

she - czytalam, ze gorne sa bardziej bolesne niz dolne :baffled: Z drugiej strony istnieje teoria, ze najtrudniejszy dla dziecka jest pierwszy zabek.

kugela, ja slyszalam tylko ta druga teorie ale po tym co sie dzieje u nas teraz jak ida gorne, to jestem za ta pierwsza! cos mi sie obilo o uszy o bolu przy zebach "ocznych". z gornych sa juz u nas 2 jedynki i prawa dwojka i kwadraty na nastepnych - lewej dwojce i trojkach.
mam wrazenie ze z nocki na nocke jest u nas coraz gorzej. w dzien nie jest zle ale ja od miesiaca nie przespalam ciagiem wiecej niz 2-3 godziny. nawet ksiadz na koledzie mi wczoraj powiedzial ze wygladam na zmeczona i niewyspana :/
a co do gryzienia to mialam juz ta "przyjemnosc" poczuc zabki mojego synka na sutkach :/ raz mnie tak dziabnal rano ze sie na niego obrazilam, zostawialam z tatusiem i poszlam spac do innego pokoju.

she - ja od porodu przespalam tylko 2 czy 3 razy ciagiem 5 godzin. Pobudki co 2 godziny to u nas norma a bywa(lo) i co godzine. Jesli Cie to pocieszy: organizm sie przyzwyczaja. Wazne tylko aby ogolna ilosc godzin glebokiego snu sie zgadzala :tak:

Gratki dla kolejnych zębatków u nas też czuć pod palcami sa te dolne na razie się wykluły i chyba wyjdą całkiem niebawem:-)

Azula,Jeanta więc jak czuć to można już pogratulować :-) za killka dni wasze dzieci będa sie cieszyć już "zębnym " usmiechem :-)

My czekamy na dalsze zębolki ...w miejscu górnych 1 i 2 sa mega kwadraty ....ale jeszcze nic nie czuć pod palcem ...a dojrzeć nie mogę czy tam jakąś biała kreskę widać bo zaciska dziąsła :-p

kugela- ja po tym zdjęciu stwierdzam, że jesteśmy jeszcze daleko w lesie.
a nocki dalej z 2 pobudkami. kiedy wrócą moje przespane noce?

ja wiem, że narzekam, ale jak już przesypialiśmy całe to trochę mi nie fajnie:growl:

ja sutki też mam jakieś albo nadwrażliwe albo może już mocniej ściska, bo ząb gdzieś jednak się kluje.
w każdym bądź razie boliiii:ninja2:

reklama
Idą te ząbki idą i idą i dojść nie mogą ledwo co widać ,coś czuć ,a efekt taki odparzona doopa i nieprzespane noce.Jak kolejne też tak szły będą to chyba mnie wywiozą:crazy::rofl2:.No i jeszcze je co kot napłakał:eek::angry: