reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ząbki ząbki, czas na Was :)

my zeby myjemy Szymek uwielbia troche mama troche on sam. co do meykamentów to tak jak pisałam Natalce wzmacniałam zemafluorem teraz nie moge sie doprosic o cokolwiek,a dzieci z anemia i biorace zelazo maja dodatkowo osłabione te zabole. jestem przerazona.
co do dentysty uwazam ze mam czas do póki nie wyjda wszystkie i wedy pójdziemy zalakowac.

reklama
my tez nic nie dajemy na zęby, Kuba da sobie umyć i myjemy zawsze po kąpieli, od 3 dni protestuje ale chyba go dziąsła bolą pod tymi świerzo wyrzniętymi 4 więc nic na siłę :)

My też nic na wzmocnienie nie stosujemy. Jak wspominałam, odwiedziliśmy całą rodziną naszego dentystę i doktorka nie zalecała żadnych "wzmacniaczy". Kazała tylko szczotkować regularnie. Z Julką na szczęście w tym temacie większych kłopotów nie ma, chociaż do prawidłowego i dogłębnego mycia to nam jeszcze daleko. Na chwilę obecną najgorzej jest z dołem, bo jak tylko wstawiam do paszczy sprzęt, to dziecko jęzor wysuwa. Radości jest przy tym co niemiara:-):-):-) Szczotkujemy po śniadaniu i przed samym spaniem:tak:

Zobaczymy co będzie dalej. Dentystka kazała się pokazać za pół roku. Powiedziała, że potem trzeba będzie częściej ale kiedy, to ona nam już powie.

u nas toaleta zęboli ogranicza się do mycia wieczorem.Młody sam myje,choć więcej pasty się naje,niż te zęby wyszoruje:sorry: Ale co zrobić sam sobie już nie pozwala myć.

U nas wylazłą dolna lewa dwójka więc uaktualniam listę:
0 zębów
Emilka
Patrycja Aneci

2 zęby
Blu
Maja
Natalka

3 zęby

4 zęby
Gabi
Lenka

5 zębów
Zainab

6 zębów
Zosia
Ika

7 zębów
Szymonek Pearl
Oliwka
Wikusia
Wercia

8 zębów
Karolcia
Antoś
Zu
Tymuś
Kubuś
Adaś
Tosia

9 zębów
Julka

10 zębów
Patrycja
Misia
Szymuś Heksy
Maciuś

11 zębów
Gabi

12 zębów
Misiek-Fisiek
Olga
Tymeczek Haszi

16 zębów
Florka
Maks

Chwalimy się ząbkiem nr 8, lewą dolną dwójeczka :tak:;-)
0 zębów
Emilka
Patrycja Aneci

2 zęby
Blu
Maja
Natalka

3 zęby

4 zęby
Gabi
Lenka

5 zębów