reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki ząbki, czas na Was :)

Heksa podobno to wcale nie prawda że ząbki są mocniejsze :sorry2:. A co do bolesności to z doświadczenia wiem że nie prawda, moja Olka miała późno zęby, pierwsze pod koniec 8 miesiąca, i dałyśmy radę tylko na żelu, i chyba kilka razy panadol, obyło się bez gorączki, płaczu, ślinienia, rozwolnienia, itp. :tak:

reklama
no widzisz a u mnie dwójka przed 6m-cem ruszyla i nie uzywalam zadnego zelu, ani panadolu itp.dzieci niemal na śpiaco zabkowaly no szymek pierwsze troche krwawił i marudzil ale to jak co dzien prawie. dlatego uwazam ze lekko ten teraz 3 ząbek to nawet nie wiem kiedy bo po maluchu ani widu ze cos sie dzieje. a mówie o strszych maluchach to kolo roku kolezanka miała 11m-czna córke jak szły pierwsze zeby i było bardzo ciezko, jesc nie chciała pic nie chciala bo bolaly dziasła i nie było szans.do tego cała reszta. ja nie chce tu nikogo straszyc tak tylko pisze u mnie jedno i drugie bezbolesnie jak na razie i oby tak dalej. rzycze każdemu tak jak nam idzie....

Heksa u mnie z Olką podobnie, tyle że dość późno, panadol brała ale raczej pewnie z mojej fanaberii, i przy pierwszych 2 ząbkach, potem, to tak jak piszesz nie wiedziałam kiedy wychodzą. Ale znam dziecko które też mniej więcej ok 7,8 miesiąca zaczęło ząbkować, to płacz był okropny, gorączka ponad 38 stopni, i rozwolnienie, a dziecko wyglądało na bardzo chore :no:. I też życzę wszystkim maluchom jak najmniej cierpienia przy wyrzynaniu zębów.

to chyba różnie bywa z tymi ząbkami....moja lekarka znów mówiła że im później wyjdą tym są mocniejsze i zdrowsze i mniej boleśnie wychodzą:sorry2:
zobaczymy jak będzie jak zaczną sie u nas wykluwać, narazie cisza:sorry2:

Pragnę poinformować, że wypisujemy się z klubu bezzębnych bo u Olgi zauważyłam dziś wychodzącą lewą jedynkę na dole:tak::-)

Powiem Wam że pani dr dzisiaj zajrzała do paszczy Adasia i mówi , że wychodzą ząbki . Że dwie dolne jedynki to przebiją się zapewne na dniach , ale górne dwie jedyneczki też się pchają do ujrzenia światła dziennego , bo dziąsła bardzo spuchniete i już się na dziąsełkach odznaczają. No i na koniec nam powiedziała że życzy nam żeby te zeby nie zaczeły się przebijać 4 na raz!!! No to nas pocieszyła :-) Ale póki co to u nas jest spokój. Czasami w nocy przez sen sobie coś krzyknie , ale tak jest cacy. Całą noc śpi a w dzień też raczej jest pocieszny niż marudny.

reklama
Ło to ja nie wiem jak Kuba będzie to przechodzić:szok:ale jak mają być mocniejsze to super hihihi;-):-D
gratulacje Szymuś!3 ząbki to już coś!:tak:

Do góry