reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

reklama
za to ja mam od dziś jednego mniej :-(
strasznie mi poleciały zęby po ciąży :-( i to skubane tak się psują, że na pierwszy rzut oka nic nie widać

A ja mam pytanie :cool2: czy górne ząbki jedynki są od razu blisko siebie :confused: bo Emilka ma dużą przerwę i nie wiem czy jeszcze się jej zbliżą czy tak zostaną :sorry2:

Maciuś też ma dużą przerwę między górnymi jedynkami:tak:,a dwójki wyszły zaraz przy jedynkach:-)
Gosia wydaje mi się że one się zejdą do siebie :tak: przeważnie każdemu dziecku tak wyrastają ząbki z taką przerwą:-)

Gosiu te zabki sie jeszcze zejda....ostatnio moja siostra sie tym martwila bo ma tak jej Oliwka....i dentystka powiedziala ze tak jest jak w najlepszym pozadku, poniewaz zabki stale sa z regoly szersze i maja duzo miejsca by sie pomiescic..
Wiem cos o tym poniewaz sama nie mialam przerw a przy wychodzeniu stalych byl problem bo nie chialy sie pomiescic i musialam miec powyrywane stale zeby:-(

Mi zas dentysta gadal ze pierwsze zeby musza najlepiej miec te same luki bo jak ich niema to te drugie nie maja tyle miejsca i wychodza krzywo i wtedy musi byc aparat a wyrywaja ewentualnie 8:tak:

Zgadza się, przerwy między mleczakami są jak najbardziej prawidłowe :tak:

Oliwce spuchły dziąsła w miejscu górnych jedynek, prawy ząbek jest już tuż tuż. Dziś na wieczór dałam Nurofen, bo pewnie zapowiada się ciężka nocka :dry:

reklama
HUbek tez ma szczerbolki między górnymi jedynkami, i dolnymi też :tak: a górna dwójeczka wychodzi wlasnie jest zaraz przy jedynce
tez slyszałam, ze to dobrze gdy jest przerwa miedzy mleczakami, bo stałe zęby będą miały więcej miejsca i zgryz powinien byc prawidłowy:-)

Do góry