reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

Nie wiem czy normalne, ale u nas też nie było widać, a ledwie wyszły górne jedynki, a za nimi górne dwójki.
Przez te zęby znów dwie noce miałam z głowy. Wczoraj ledwie nosem się podpierałam, bo mało na stojąco bym zasnęła. :crazy:c

u Emilki wyszła górna jedynka prawa a lewa za chiny nie chce się przebić :wściekła/y: 2 noce marudzenia spałam 2 dni po 4 godziny i jeszcze z rana do roboty na 6:00 :angry: i dziś padam miałam iść też jutro na 6:00 ale nie pójdę:no:

reklama
Gratulacje dla Emilki!!!

U nas w rozmiarze mikroskopijnym jest dolna prawa dwojka. Tez nie moze sie wybic.

ja ja zobaczylam ze Szymkowa gorna prawa jedynka idzie krzywo :szok::szok::crazy::crazy::szok::szok:nie wiem jak temu zapobiegac i czy wogole jest taka mozliwosc. a tak prosilam wszystkich Świetych aby mial choc zeby po mamie.
no i bedzie mial przerwe miedzy dwoma jedynkami moze dwojki cos na to poradza.:no::no::-:)-:)sorry2::sorry2::confused::confused::confused:
No u nas Karola też ząbki (2 górne siekacze)są lekko krzywe(zgryz dokładnie po tatusiu).Pytałam ortodonty i zapewnił mnie,że na pewno nie od smoczka,takie skrzywienie.I,że prawie tego nie widać,tylko ja widzę.Więc może jak Szymkowi urosna ząbki,to tez będzie mało widoczne.Najbardziej widziałam to skrzywienie jak ząbki rosły,a teraz juz tego tak nie widac.Nic nie poradzę,takie geny.:no:

Karola, to przecież są dopiero mleczaki. Jak zauważyłam , to te ząbki maja przerwy i ti nie świadczy o zgryzie u dorosłego. Zresztą szczęki naszych dzieci jeszcze rosną i przerwy między mleczakami są normą. My wszyscy mamy bardzo (aż za bardzo) ścisłe zęby. A Maja ma przerwę między jedynkami. Ale Madzia też miała, a teraz nitki dentystycznej nie może wcisnąc.

Karola, to przecież są dopiero mleczaki. Jak zauważyłam , to te ząbki maja przerwy i ti nie świadczy o zgryzie u dorosłego. Zresztą szczęki naszych dzieci jeszcze rosną i przerwy między mleczakami są normą. My wszyscy mamy bardzo (aż za bardzo) ścisłe zęby. A Maja ma przerwę między jedynkami. Ale Madzia też miała, a teraz nitki dentystycznej nie może wcisnąc.
Dokładnie :tak: Przerwy między mleczakami są normalnym i częstym zjawiskiem w trakcie pojawiania się pierwszych zębów i wcale nie świadczą o tym, że stałe zęby też tak będą rosły.

reklama
juz kiedys o to chyba pytalam ale zapytam raz jeszcze:zawstydzona/y: ile mniej wiecej u Was zabki rosna? bo u LAili te 2 mikrusy juz 3 tygodnie sa i troche urosly ale wydaje mi sie ze nie sa jeszcze normalnej wielkosci. jak to bylo u WAszych pociech?

Do góry