reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

reklama
Gratulujemy rekordzistom.

Słuchajcie, do kiedy powinnam być spokojna, że Oliwka jest bezzębna :confused:
Myślałam, że Oli jest chyba najstarszą bezzębną dziewczynką na BB, ale wyczytałam na Styczniówkach, że chłopczyk ma już skończone 10 miesięcy i nic. Kiedy należy się denerwować, jeśli zęby nie nadal nie wyjdą :confused::confused::confused:

U nas w rodzinie jest regułą,że zęby wychodzą bardzo póżno(Kuba jest wyjatkiem po mężu).Ja i moja siostra miałyśmy zęby po roczku,moi kuzyni też.Jeden jest rekordzistą,bo miał pierwszego zęba,jak miał półtora roku.:-DFakt,ciotka się martwiła,ale taka jego uroda.Więc za bardzo bym się nie martwiła,że Oli nie wyjdą zęby.Będą na pewno.:tak:

My również gratulujemy nowym "ząbkowcom":-D:tak:.
Alunia dogania rekordzistów,bo dziś wykluły się kolejne 2 ząbki,czyli w sumie ma 6,a na horyzoncie widać kolejne 2:szok::-D:tak:

Kasiad nic się nie martw, w poradnikach przeróżnych podają, że pierwszy ząbek ma prawo pokazać się do roczku, także narazie spokojnie czekajcie, my tez czekamy, bo HUbek bezzębny nadal :-) zreszta każde dziecko inne, i nawet po roczku pierwszy ząbek może wyjść:tak:

Mnie to tak naprawdę martwi coś innego, Oli ma już bardzo długo czerwone dziąsła w miejscach jedynek, więc mam wrażenie, że wyjście ich hamuje nienaturalnie wysoka kość szczękowa, tę kość widać normalnie na dziąłach od góry, przykrywa ją tak cieniutka warstwa dziąsła. Kto nie zajrzy do buzi Oliwki jak się uśmiecha, to się kłóci, że widzi, że właśnie jej już zęby wyszły, ta kość takie sprawia wrażenie. Nawet pediatra stwierdziła, że ma bardzo wysoko kość szczękową. Mam nadzieję, że ta kość to tylko taka uroda, i że nie będzie utrudniać wychodzenia zębów.

reklama
Do góry