reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

Hubek tez myje elmexem dla dzieci:tak:
boje sie juz teraz zmieniac pastę na smakową, żeby wrócic potem do lemexu, bo tą mam juz sprawdzona ze go po niej niewysypuje:sorry2:

reklama
A co obgryzania paznokci to mi nic na ten temat nie mowcie....Jula nic nie ma....
nie mam co obcinac.....a i gorzki aluszek nie pomaga:wściekła/y:

Wlasnie jakis czas temu zauwazylam,ze Milenka zaczyna gryzc paznokcie,ale tylko przy kciukach. Na szczescie robi to zadko (zauwazylam,ze wtedy jak sie bardzo wstydzi albo nad czyms mysli).

A swoją drogą, to jestem zdziwiona, że tak małe dzieci mogą już obgryzać paznokcie :confused:

Ja też jestem w szoku:szok: Nie myślałam, że tak szybko mogą popaść w taki nałóg:confused: A skąd się to bierze u takich Maluchów? Łapią to od osób, z którymi przebywają czy tak samoistnie pod wpływem jakichś emocji? Zastanawia mnie to, bo sama miałam z tym kiedyś problem i to dość duży. Nic estetycznego:baffled:

ja też nie wiem skąd to się u Ali wzięło,ale zauważyłam,że zbiegło się to z wyżynaniem dwóch 5 na raz,a trwało to chyba z 1,5 miesiąca zanim się przebiły.jak już są,to ona nadal,bo wychodzą dalej i pewnie ją dziąsła swędzą;(.u mnie też gorzki paluszek nie pomógł;(((

ja też nie wiem skąd to się u Ali wzięło,ale zauważyłam,że zbiegło się to z wyżynaniem dwóch 5 na raz,a trwało to chyba z 1,5 miesiąca zanim się przebiły.jak już są,to ona nadal,bo wychodzą dalej i pewnie ją dziąsła swędzą;(.u mnie też gorzki paluszek nie pomógł;(((
a moze ona nieobgryza celowo tylko popros´tu podczas jak wklada paluszki do buzi i przygryza aby wymasowac dziasla a wiadomo mokre paznokcie latwiej sie lamia:confused: mozna tez kupic w aptece lakier taki specjalny jest prawdopodobnie ochydny w smaku ale czy tak male dzieci moga to miec to niewiem

irtasia, może tak było na oczatku,ale teraz pakuje paluchy do buzi i słyszę jak obgryza,wrrr...lakier wypróbowałam,nic z tego;(.dostaje po łapach,a uwagę zwracam jej chyba 200 razy dziennie.mimo wszystko,myślę,że to przez te wychodzące 5,tylko jak jej to zostanie?aa,zapomniałam dodać,że mój mąż lubi skubać skórki przy paznokciach i pewnie mała to podpatrzyła.mąż też dostaje po łapach;)))

Bibinka, myślę, że "dawanie po łapach" nie pomoże, a wręcz zaszkodzi. Mała zrobi się nerwowa i z tej nerwowości będzie dalej obgryzała paznokcie, może jeszcze bardziej.

reklama
ja też bym nie dawała po łapach :no: może warto jej odwracać uwagę czymś innym może :confused: albo kup jej coś do masowania dziąseł są takie jak szczoteczki do zębów gryzaki może nie dla takich dużych dzieci jak nasze ale może jej to złagodzi ból od zębów a paznokcie zostaną całe

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry