reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki,ah te ząbki...

U nas też dłuuuższa przerwa. Na liczniku 4 ząbki. Jestem cała pogryziona, aż się boję co będzie jak wyjdzie reszta.:-)

Bara swoją drogą Twoja malutka goni z tymi zębami. Mojej koleżanki córcia w wieku 10 miesięcy jeszcze nie miałą ząbków, aż jej RTG robili, żeby sprawdzić cy ma zawiązki zębowe i jak to w takich przypadkach bywa po dwóch daniach od badania ząbki zaczęły wychodzić.

reklama
Dzisiaj byłam z Zuzanka u mnie w pracy i stwierdziłam że skoro ma juz zęby to trzeba zaznajamiać ją z fotelem dentystycznym:-Djeżdziła najpierw sama podtrzymywana , póżniej z tatusiem, światełko świeciło jej do buzi i tatusiowi też a na sam koniec pierwszej wizyty dmuchanie dmuchawką i to było njalepsze:-Dwizyta przebiegała super z uśmiechem co nie często sie zdarza:-D

Bara - jesteś dentystką? Pewnie coś jak zwykle przeoczyłam :confused2:

U nas chyba idą górne jedynki. Marudzenie, płacz, żadkie kupki i gryzienie. Przed chwilą smarowałam jej dziąsła maścią a ona takm nie ugryzła, że jeszcze ślad został. Już nie wspomnę jak bolało :-(

Nie Nineczka niczego nie przeoczyłaś ze mna historia jest długa, bo bedac nastolatka miałam tysiace pomysłów na sekunde czym bede sie zajmowac w przyszłości:-)najpierw postanowiłam zostac projektantka mody:cool:wiec skonczyłam technikum krawieckie, i juz w drugiej klasie mi sie odwidziało
Postanowiłam wiec zostac pielęgniarka i na studia wyjechac do Białegostoku:cool2:ale że w technikum nie mieliśmy wogóle biologii byłoto nierealne marzenie, więc poszłam do Medycznego studium I tak zostałam Dyplomowaną Higienistką Stomatologiczną:cool:a na koniec stwierdziłam że moim powołaniem jest praca z dziećmi, i gdyby nie to że weszliśmy do unii to moze pracowałabym w zawodzie ale na dzień dzisiejszy po swoim kierunku moge być jedynie nauczycielem wspomagajacym za 500 zł.Ale tytuł mam piękny Pedgog Specjalny:cool::cool:I tak oto niespełnienione marzenie medycyna- stomatologia, ale pracuje jako asystentka u stomatologa i bardzo to lubie:-)
Ale tak wogóle to marzy mi sie własny biznes:cool:

Ja na same słowo dentysta dostaję gęsiej skórki ;-) Mój małż tak samo i śmiejemy się, że z Hanią do dentysty będzie chodziła babcia :laugh2:
Ukończyłam pedagogikę opiekuńczo - wychowawczą a pracuję w księgowości :cool2: Swoje umiejętności będę wykorzystywała przy małej. Biedna Hania ;-):laugh2:
Białystok - też tam studiowałam, wyszłam za mąż ale wróciłam "do siebie".

ja też nie cierpie dentysty:crazy:jak mam isc to malo pikawa mi nie wyskoczy:rofl2:
a ja dzisiaj z wielkim zdziwieniem stwierdzilam ze mojemu synowi pod dluzszym przestoju zaczynaja 4 zeby wychodzic na gorze jeden juz sie przebil drugi juz prawie a dwa pozostale w drodze:szok:no i nic dziwnego ze taka maruda

Dziewczyny, mojemu Potworkowi wyskoczył następny ząbek :tak:.Z tym że czekaliśmy na drugą dolną jedynkę, a tu suprajs - górna dwójka albo trójka (tak jakoś dziwnie daleko jest, więc sama nie wiem:zawstydzona/y:).Doszliśmy z Jackiem wczoraj do wniosku, że nasza córka jest kosmitką :-D bo zęby jakoś niestandartowo jej idą ;-)

reklama
Do góry