reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy z dziećmi, rymowanki, piosenki itp. :-)

Czy Wasze Bąki malują farbami? U nas dzisiaj debiut:) Wcześniej miał takie do malowania paluchami, ale z racji swojej nadwrażliwości- nie cierpi. O wiele bardziej pasuje mu kiedy pędel oddziela go od mazistej farby:tak:
Pomalowaliśmy sobie wszyscy i mamy stosik kolorowych prac, a z Miesia prawdziwy picasso:-D
P1180559a.jpg
Zaczeło się niewinnie...P1180545.jpgP1180546.jpgP1180547a.jpgP1180550a.jpgA potem już było coraz bardziej kolorowo- włączając w to ubrani i ścianę ( dało się umyć, uff:))P1180556a.jpgP1180557a.jpg

Oprócz tego pokochał kredki- rysuje i koloruje, potrafi około 50 minut się tym zajmować, pod warunkiem, że mama patrzy i podziwia:tak::-D I koloruje coraz bardziej precyzyjnie i celowo.
np mówi " kapka" i koloruje chłopcu czapę:)
Ciastolina tak sobie, szału nie ma. Z zabaw- polubił wyścigi autkami i budowanie garażu. No i od wczoraj wraca do ukłądanek na które ostatnio nie miał ochoty, coraz lepiej mu idzie łączenie dużych puzzli. Lubi też odgrywać sceny swoimi myszkami ( wybiera która to mama , tata, bacia, dziadzia...) i figurkami duplo. Ogólnie to zabawy są coraz ciekawsze i artakcyjniejsze też dla mamy i taty, co mnie cieszy:tak::-)

reklama
fajny debiut:tak: ale widzę, że Tatuś nie był absolutnie zainteresowany wyczynami artystycznymi Synka - tak był zajęty swoim rysunkiem:-D

ja o farbkach jeszcze nie myślałam i chyba jednak założe 'najgorsze' ciuszki a przynajmniej górę, hmmm i czy moja farba u Emi w pokoju jest zmywalna...?

u nas też kolorowanie na topie, oprócz kreślenia kółek, Emi rysuje wąsy (wszystkim:-p) i kropki. Nieustannie prosi, żeby coś narysować, żeby potem mogła stwierdzić, że np lala jest goła - i 'dorysowywuje' jej rękawiczki i buciki.

Ostatnia edycja:
Miesio wszędzie rysuje trawę i deszcz:) Miesio miał gorsiejszą górę, ale... ja nie:-D i cała upaćkana byłam, ale się sprało:tak:

Martadelka - u nas pewnie będą najgorsze i ciemne ciuchy - moje też - plus jeszcze fartuszek plus środek salonu gdzie terakota.

A ja zamówiłam trójpak z piosenkami Pana Kleksa bo mam już dość płyty "Co babcia i dziadek śpiewali gdy byli mali".

u nas głownie metal i rock :) a ze śpiewanych to chodzi lisek koło drogi, stary niedzwiedz, lambada, i na szybko wymyślane :D

reklama
mój komp nie ma głośników a nie chcę właczać tv...
Boziu ironia 'chodzi lisek koło drogi' - Emi recytuje, babcia ja nauczyła aa mi jakoś nie podchodzi...

Ostatnia edycja:
Do góry