reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zabawy kwietniowych maluszków :))))

Dobry pomysł z tym M_ktosiu!!!:tak:
Dałaś mi pomysła żeby też może takie magnesy zacząć zbierać, tylko nie wiem czy do lustra się przyczepią, najwyżej taką tablicę magnesową kupię - to nie drogie a mała też z lodówki u babci lubi sciągać i przyklejać!!!
Ja już małej daje wszystko, pudełko po patyczkach do uszu, pudełko po czekoladkach itp. wszystko ... Bo zabawki to na 3 sekundy, a takie skarby to coś nowego zawsze....
A mała ma teraz:-D fazę na czytanie, już potrafi pokazać że chce abym z nią poczytała i chodzi non stop za mną ze książeczką...
I widzę że łapie przy tym bardzo!

reklama
a magnesy, za malo mam i wszystkie wyzej trzymaja jakies karteluszki, bedzie trzeba cos dokupic :confused2:

u nas tez wszelkie buteleczki, kosmetyczka z pierdulkami, jakies opakowania, po soczkach, po kremach itp, w kuchni caly zestaw piknikowy jej wyciagnelam, taki plastikowy, miseczki, lyzeczki, pierduleczki,..... ale trzeba nam wiecej !!!! bo wszysstko juz obcykalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:laugh2:

i jeszcze podpatrzyla jak bylismy na basenie i sobie taka zaduza torbe naklada na ramie jej pasek i tak lezie z tym i torbe ciagnie za soba po ziemi... normalnie szopka :laugh2:

podpatrzone u kol, ale dziecinka ma ponad roczek- wszelkie sloiczki i buteleczki roznych rozmiarow - odkrecanie i zakrecanie zakretek

kupic male nalepki i przyklejac dziecku na rozne czesci ciala i nazywac, podobno dzieciaki to uwielbiaja-- Nellie od razu zabrala sie za zjadanie nalepek...

spinacze do bielizmy rozno kolorowe, wiadomo duzo mozliwosci zczepiania i odczepiania, mozna tez mowic jakie to kolory, przyczepiac na paluszka na bluzke na spodenki itp...

Nacia tez uwielbia magnesy na lodówkę. My mamy takie od herbaty saga, taką misiową rodzinkę, no i Nata woła mnie do tej lodówki, żeby mogła odczepić, bo sa wysoko i tak mi marudzi, aż ją podniosę i odczepia je i ma taka frajde, że szok.
Oprócz tego ma swą własną klawiaturę, bo jak ja piszę na kompie, to ona tez od razu chce, no i komórkę też ma, starego sonego eriksona, bo lubi do buzi brać.
A dzis grałyśmy w kręgle - miałam jakieś tam figurki i rzucałam w nie piłką, a Nacia się śmiała, że aż boki zrywała.
W ogóle, to ona do elektroniki ciągnie - pilot, pralka, komputer, telefony, a jak drukuje coś, to mam spokój przez 15 minut, bo się gapi jak dokumenty wylatują.

a moj jezdzi na nartach :-D znaczy sie, jak raczkuje to np. trzyma pod reka cos (ksiazka, smaochod co tam mu wpoadnie pod reke) i tak posuwa sie naprzod na narcie . jeszcze nie udalo mi sie tego nagrac

znalazlam ten wierszyk co mi chodzil po glowie :tak:

" Wiosna " Jan Brzechwa
Naplotkowała sosna, że już się zbliża wiosna.
Kret skrzywił się ponuro: - Przyjedzie pewno furą
Jeż się najeżył srodze: - Raczej na hulajnodze.
Wąż syknął: - Ja nie wierzę, przyjedzie na rowerze.
Kos gwizdnął: - Wiem coś o tym, przyleci samolotem.
- Skąd znowu - rzekła sroka - ja z niej nie spuszczam oka
i w zeszłym roku w maju widziałam ją w tramwaju.
- Nieprawda wiosna zwykle przyjeżdża motocyklem!
- A ja wam tu dowiodę, że właśnie samochodem.
- Nieprawda, bo w karecie!
- W karecie? - Cóż pan plecie?
Oświadczyć mogę krótko, że płynie własną łódką!
A wiosna przyszła pieszo.
Już kwiaty za nią śpieszą, już trawy przed nią rosną
i szumią - Witaj wiosno!

No faktycznie przyjemny wierszyk na dzien dobry :tak:

Kuba to ma tysiac piescet sto dziewiecset roznych pomyslow na zabawe, a raczej na brojenie......ale wspolna zabawa, czy tez edukacja bardzo bardzo rzadko jest zainteresowany.......Jak go probuje czyms zajac, cos pokazywac, czy prosic zeby cos pokazal to on sie wyrywa i ma swoje do roboty...musi miec humor to sam przyjdzie.....
A tak interesuje go po prostu wszystko, szafki, szulady, torby, moja torebke czasem zarzuca sobie na szyje zasuwa z nia i drze sie potem bo nie potrafi zdjac.......uwielbia gapic sie przez drzwi do ogrodka......zagladac w kazda dziure, wkladac palce tam gdzie nie trzeba.....jak sobie przytnie i wyje to i tak za chwile wraca i robi to samo........Nie potrafie wymieniec wszystkich jego zabawa bo on co kilka sekund zajmije sie czyms innym.....
A z takiem wspolnych zabaw to chyba najbardziej lubi: "Tak pan jedzie po obiedzie...." itd.........jak trzymam go na kolanach i podskakujemy jak na koniku.
Pilke lubi nadal, misie tez. Poza tym fajnei bawi sie autkami........popycha i goni po calym mieszkaniu. Tak samo potrafi bawic sie takimi krazkami do ukladania wiezy...rzuca i goni :-) I oczywiscie dziekie okrzyki radosci przy tym.....
A wlasnie przypomnial mi......uwielbia bawic sie paskami, fascynuja go klamerki....wlasnie dorwal spodnie M przewieszone przez krzeslo i juz kombinuje :laugh2:

a Emilka chyba podgapila od Nelinki i wyjada mi ziemie z kwiatkow:szok:listki juz jej sie znudzily:tak::tak::tak:
majkam nie nagram:-(nie mam juz kamerki a moj aparat nie ma opcji nagrywania ale kupie se...
tak tak klamerki,sprzaczki,zamki,troczki to jest to co dzieciaczki uwielbiaja!!!

reklama
u nas fajnie się sprawdza garnuszek na klocuszek ... mały z wielką cierpliwością siedzi i już nie wkład górą klocków tylko kształtami... tak jeszcze niezdarnie ale co raz lepiej mu to wychodzi:tak:

Do góry