reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy, czyli w co i jak bawimy się z naszymi pociechami

reklama
Marysia kocha zabawe w a kuku z pieluszka na glowie,lubi tez jak ja strasze robie pu.....a ona w smiech,ostatnio super zajecie dla niej to np.w plastikowe pudelko po chusteczkach wkladam rozne skarby sudocrem,smoczki(stare)lyzeczke do karmienia grzechotke,bamboszki itp jaka ma wtedy frajde jak wszystko sobie wyjmuje i powolutku oglada juz pisalam,ze jak uszlyszy bebe lilly,,halo dziadku,, to az sie trzesie,czesto jej spiewam

Bart też uwielbia zabawę w akuku :-)
Często ja siedzą sobie z Ł w pokoju to ja wyskakuje zza drzwi i wołam uuuu to wtedy jest śmiech niesamowity
Czasmi jak mam dobry dzień to skaczę po pokoju jak żaba (jak wariatka:-p) i robie dziwne odgłosy- wtedy tak zanosi się śmiechem że oczywiscie jest czkawka
Od kilku dni trzymam jego bałwanka pożyczam mu swój głos i ''chłopaki'' gadają do woli, a Bałwanek mu śpiewa, chodzi, biega i opowiada różnymi głosami bajki itp. itd :-);-)

Bart też uwielbia zabawę w akuku :-)
Często ja siedzą sobie z Ł w pokoju to ja wyskakuje zza drzwi i wołam uuuu to wtedy jest śmiech niesamowity
Czasmi jak mam dobry dzień to skaczę po pokoju jak żaba (jak wariatka:-p) i robie dziwne odgłosy- wtedy tak zanosi się śmiechem że oczywiscie jest czkawka
Od kilku dni trzymam jego bałwanka pożyczam mu swój głos i ''chłopaki'' gadają do woli, a Bałwanek mu śpiewa, chodzi, biega i opowiada różnymi głosami bajki itp. itd :-);-)
Daruunia mnie z takich wygłupów wyręcza Kacper. Lubi popisywać się przed Kubą. A Mały piszczy i cieszy się jak wariat;-)

Marysia kocha zabawe w a kuku z pieluszka na glowie,lubi tez jak ja strasze robie pu.....a ona w smiech,ostatnio super zajecie dla niej to np.w plastikowe pudelko po chusteczkach wkladam rozne skarby sudocrem,smoczki(stare)lyzeczke do karmienia grzechotke,bamboszki itp jaka ma wtedy frajde jak wszystko sobie wyjmuje i powolutku oglada juz pisalam,ze jak uszlyszy bebe lilly,,halo dziadku,, to az sie trzesie,czesto jej spiewam
Bawimy się identycznie :-p znów :-D tylko u nas pudełko nadal z chusteczkami, a zastępuje je kosz z zabawkami :tak: Oprócz tego bawimy się w szukanie Oli i mamusi, chowam się np za fotelem, albo jakąś osobą i wołam "gdzie jest mamusia" no i to moje sprytne dzieciątko tak pełza i się przemieszcza po podłodze za głosem aż mnie znajdzie :tak: - a ile jest przy tym radości dla niej i dla mnie :-D
Lubimy też zabawę w odkrywanie twarzy - bawimy się w to już jak miała 2 m-ce, więc mała dokładnie wie co się stanie - biorę Oli rączki i sprawdzamy gdzie mama ma oczka, nosek, usta i na koniec (tu najwięcej frajdy :tak:) pokazujemy caaaaałą buzię :-D Szczęścia nie ma końca :-)

Jasio uwielbia jak sadzam go na swoim kargu a on jest taaaaaaki wysoki i podskakuje sobie wesoło i piszczy ;-)
Poza tym bawimy się w raczek nieboraczek, kosi łapci, i nie ma mamy nie ma (zakrywam twarz dłońmi) aaaaa jest :-D i śmiech

reklama
Dzięki Bbakania!
Niestety nie mogę tych załączników powiększyć i nie wiem dlaczego:-(...a tak nic nie widać:no:.

Do góry