reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki, zabaweczki

Aga u nas zazwyczaj wspólne sprzątanie :tak: staram się nie sprzątać sama jej zabawek. Tłumaczę że jak chce wyjąć np. akcesoria dla lalek i namiot to najpierw musi sprzątnąć klocki. I czasem się zdarza że sama pięknie sprząta. :tak:
Wszystko zależy od nastroju, ale natłumaczyć sie muszę. :sorry2:

reklama
Kal.aga ja jak chłopcy nie chcą sprzątać to po ostrzeżeniu ich kilkukrotnym chowam im te zabawki których nie posprzątali. Ale robię to tak żeby były w widocznym miejscu aby pamiętali dlaczego nie mogą przez kilka dni się nimi bawić. I to skutkuje:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a u nas od dawna uczyłam mała sprzatac i jak porozwala co u nas jest standartem to potem mówie zeby posprzatała i sprzata i sie cieszy i bije brawo jak posprzata:))

jeśli chodzi o sprzątanie to u nas rożnie
zazwyczaj sprząta ale staram się to robić w formie zabawy lub zawodów :-)
wtedy nie ma problemu ;-)

wpadłam tu napisać, że misie, które kupiliśmy jej na gwiazdkę to hicior!
uwielbia je ubierać, układać. sama pięknie operuje tymi częściami i równiutko je składa
także polecam!
MISIE DREWNIANE UKŁADANKI PUZZLE _6 MISI _18 EL. (872649369) - Aukcje internetowe Allegro
tylko my mamy większy zestaw - mama + córcia ;-)

u nas ze sprzataniem nie ma klopotu. Kuba chetnie sprzata, i uwielbia jak mu pomagam Podaje mu i mowie prosze a on sie cieszy i wklada na miejsce. A taki jest cwany ze szok, teraz dostal 60 malych samochodzikow w tuie na gwaizde i awsze je wysypuje wszystkie i oprocz nich te pozostale pewnie tez ok 50 tylko trzymanych w wozku po klockach. I jak sprzata to wie ktore samochodziki gdzie, gdzie wieksze zabawki, gdzie ksiazki.
(I jak nie sprzatnie wszystkiego to nie pojdzie sie myc taki z niego porzadnis. :-D:-D:-D:-D:-D.
A najlepsze ze jak chce mu pomoc i wrzuce samochod do tuby to on go wyciaa i sam wrzuca i mowi ze niunio :-D:-D

reklama
Do góry