reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

reklama
W temacie domkow z drewna do pomalowania farba tablicową - można zamówić u tej dziewczyny: SHOP: DOMKI 5 SZT
Ja zakupiłam sobie ale z przeznaczeniem na dekorację domową nie dla Majki :) Ona ma wiadro drewnianych klocków podobnych do tych z Lidlowej gazetki tylko kupione 2 lata temu jak jeszcze w ciąży byłam :)

Z tymi domkami i farbą tablicową to się strasznie droga impreza robi - 5 domków 20 zł, farba kilkadziesiąt... :szok: Ja myślałam bardziej o takiej zwykłej i okna kredą kolorową zrobić. Sama nie wiem.... :baffled:
Edit: patrzyłam jakby dwa rodzaje domków miała... :shocked2:

Ostatnia edycja:
No to u nas chyba ostatecznie ustalone listy prezentów na gwiazdkę:
-my kupujemy: namiot ciuchcię 2-komorową (miał być namiot 2-komorowy z tunelem ale okazał sie za duzy nawet jak na nasz salon) do tego piłeczki i pewnie jakies książeczki
G. mysli jeszcze o jakimś torze wyścigowym typu rampa ale chyba Mati oszaleje z nadmaru szczescia wtedy ;-)
- dziadkowie i prababcia pewnie dadzą pieniądze więc kupimy za nie sanki z oparciem, pchaczem i śpiworkiem
- chrzestna (chyba) kupi jakąś książeczkę i małą kolejkę taką:
Kolejka drewniana zestaw Koło + Parowozownia, DHL (2793518325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (na wieksza narazie brak u nas miejsca w salonie, ale z czasem dokupimy Matiemy wagoniki i tory do rozbudowy)
- chrzestny wogóle ostatnio napisał G. ze moze kupił by Matiemu namiot i piłeczki taki jaki jest obecnie w lidlu za 130zł :szok: (byłam w szoku ze chce tyle wydac na prezent) ale ze my kupujemy taki namiot( i to tańszy nawet) wiec kupi parking pietrowy taki
DUŻY 72 ele. GARAŻ 4 POZIOMY + 4 AUTA tor parking (2780445624) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i zaleznie czy bedzie nadal chciał wydac w granicach 100zł to dokupi jeszcze klocki z sorterem
KOLOROWE KLOCKI DREWNIANIE 60 szt WIADERKO SORTER (2793018778) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no i chyba tyle, drudzy dziadkowie raczej nic nie kupią wiec nawet nie mysle zeby cos im zaplanowac do kupienia, mam tylko nadzieje ze nie kupią jakiejs pierdółki czy słodyczy :crazy:

na Mikołajki Mati dostanie zestaw do sprzatania taki (niestety ciezko znaleść taki zestaw nie typowo dla dziewczynki bo prawie wszystko w różu :wściekła/y::
NOWY ZESTAW DO SPRZĄTANIA MOP ZMIOTKA WIADERKO (2786900434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
lub taki:
Drewniany zestaw do sprzątania MIOTEŁKA + SZUFELKA (2798448994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i zwierzaki z matą:
zwierzątka ZWIERZĘTA DOMOWE + MATA 20szt 8 cm (2796819593) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

forever, 28 zł za komplet to nie tak źle... i jaka ozdoba do pokoju przy okazji;)
MamoM, nasze dzieci faktycznie oszaleją od nadmiaru szczęścia:)) Pokaż jaki tunel masz na myśli? O zestawie do sprzątania też myślę- w pepco 9.90 U nas się również prezentowo się wyklarowało.
Mikołaj
Gdzie jest przyjaciel Hipci? - Gakuya Edward, Lloyd Claudia - Książki dla dzieci - Smyk.com
DUKTIG Komplet warzyw, 14 szt. - IKEA od rodziców klocki magnetyczne i książki, pewnie tradycyjnie rajstopki jakieś czaderskie, od babci niespodzianka

gwiazdka
teść szarpnie się na
http://www.tchibo.pl/Kolejka-drewniana-p400022253.html:szok:
W szoku jestem, bo dotąd miał małego w d... ale kiedyś powiedział,ze kupuje pod choinkę kolejkę, michał pokazał mu dziś tą w necie i mamy w środę kupić , on 10 grudnia odda kasę, bo ma wypłatę:-) Teściowa pewnie swoją drogą coś kupi, jakieś badziewie zapewne.
od chrzestnego jakaś piłka, ksiażka
chrzestna muminki - sklep dla dzieci smyk.com
moi rodzice odtwarzacz cd i nie wiem co jeszcze, ale raczej na odtwarzaczu nie poprzestaną jak znam życie...
ciocia pierwsze puzzle
babcia
Drewniane owoce i warzywa do krojenia 287774 w Tchibo i może Drewniana nawlekanka 287701 w Tchibo, bo w katalogu jej się spodobało ( szkoda, że dziewczęce kolorki)
i w związku z tym zastanawiam się czy coś oprócz quercetti jeszcze mu kupować, bo to jakieś straszne ilości się robią a 1 stycznia ma imieniny:szok::no: Myślałam o tym misiu interaktywnym z hasbro, albo drewnianym domku/ farmie, ale może na imieniny kupię coś małego po prostu np
KLOCKI EDUKACYJNE DO BUDOWANIA DREWNIANE - MIASTO (2745725495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
myślałam też o jakiejś figurce, u cioci ładnie się nimi bawił:
schleich - sklep dla dzieci smyk.com
i jeszcze pierwszy jakiś komplet ciastoliny mnie kusi...

Aestima oj bedzie szał w świeta pewnie nie tylko u naszych chłopaków ale u wszystkich dzieciaków forumowych :-)

nie wiem o jaki tunel pytasz, jesli o to co G. jeszcze chciałby kupić to cos takiego jak kasiawilde chce kupić Kubie lub ta rampa co jest w tesco za 43zł

matkooo jak Mieszko ma jeszcze w styczniu i to 1 jeszcze imieniny to naprawde szał u was z prezentami :szok:

kolejka z tchibo jest super :-) miałam ochote ją kupić ale niestety cały salon byłby w zabawkach i chyba juz by sie nie przeszło, wiec u nas na razie mała kolejka a fajnie ze jest w niej mozliwość dokupienia torów i lokomotyw wiec spokojnie za jakis czas sie dokupi i rozbuduje :tak:

edit
Aestima
ty juz jako druga po martadelce piszesz o tym zestawie do sprzatania z pepco, a czy on jest w jakiejs gazetce bo nie moge go nigdzie znaleść a chetnie bym zobaczyła...

Ostatnia edycja:
U nas chyba tak bogato nie będzie - zresztą Młoda ma i tak pochowane zabawki jeszcze z babyshower - choćby warzywa i owoce z Ikea. :happy:
Mikołajki - pociąg z literek - cena obłędna, ale trudno, Krysia uwielbia ciągnąć coś za sobą + książeczka o pracowni św.Mikołaja
Mikołajki w teatrze - tramwaj
Gwiazdka - domek dla lalek + książeczki ew. 4 filmy z Krecikiem na DVD
Być może jeszcze karetkę z Lego Duplo - świeci i gra, ale to Tata Młodej ma zaległy prezent na Dzień Dziecka :baffled:
Pod choinkę pewnie kupi to co powiem. A ja mam gł. listę książeczek. :-p I będę nią udostępniać jako b. praktyczna samotna matka :-p
Edit: b. mi się to podoba http://moda.allegro.pl/dickie-swiatla-drogowe-na-baterie-2-znaki-i2734399101.html
Zastanawiam się czy domek dla lalek nie dać na 2 urodziny, bo przecież jeszcze zjeżdżalnie dla kulek mamy a Młoda b. kulkowa jest teraz.

Ostatnia edycja:
Aestima momoM forever świetne listy! ojjj oszaleją te nasze maluchy!

Aestima u nas ciastolina wypróbowana, ale wraca do piwnicy, mały generalnie średnio zainteresowany, chociaż podobało mu się wywalanie jej z kubeczków na dywan w salonie :-D ale kto wie, może Mieszko da się przekonać :)

mamoM to w końcu jakiś zestaw do sprzątania wybrałaś? ja tam bym chyba dała małemu gąbeczkę i szmatkę z domowych zapasów, do tego dokupiła jakąś dorosłą zmiotkę i szufelkę :p zawsze jak mu się znudzi to mu podkradniesz ;-)

forever jeśli Krysia tak lubi coś do ciągnięcia to polecam JEJ, zdecydowanie nie Tobie, słonia z fisher price'a jest strasznie głośny, szczerze nienawidzę tej zabawki!!! ALE Kubi ją niestety uwielbia :( odziedziczył po kuzynce, która też pałała do niego ogromną miłością ku rozpaczy rodziców :-D o taki:
Cyrkowy słoń Fisher Price z klockami sensorycznymi (2782015559) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko jakoś nowych nie mogę znaleźć...

Kasiu, mamy słonia i m. go nienawidzi ! CIągnie się go ciężko w dodatku. a jak Waszego się ciągnie?? Za to M. lubi te klocuszki:)

reklama
a nasz się ciągnie bardzo łatwo :confused2: niestety, to zabawka nr 1, którą bym wywaliła gdyby nie sympatia Kubika!!! i jeszcze ten durnowaty stukot... A klocków mamy całe mnóstwo! młody dużo odziedziczył :p jak dla mnie świetne, ale w sumie rzadko się nimi bawi, wydaje mi się, że po prostu mu się znudziły/opatrzyły...

Do góry