reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

reklama
W temacie domkow z drewna do pomalowania farba tablicową - można zamówić u tej dziewczyny: SHOP: DOMKI 5 SZT
Ja zakupiłam sobie ale z przeznaczeniem na dekorację domową nie dla Majki :) Ona ma wiadro drewnianych klocków podobnych do tych z Lidlowej gazetki tylko kupione 2 lata temu jak jeszcze w ciąży byłam :)

Z tymi domkami i farbą tablicową to się strasznie droga impreza robi - 5 domków 20 zł, farba kilkadziesiąt... :szok: Ja myślałam bardziej o takiej zwykłej i okna kredą kolorową zrobić. Sama nie wiem.... :baffled:
Edit: patrzyłam jakby dwa rodzaje domków miała... :shocked2:

Ostatnia edycja:
No to u nas chyba ostatecznie ustalone listy prezentów na gwiazdkę:
-my kupujemy: namiot ciuchcię 2-komorową (miał być namiot 2-komorowy z tunelem ale okazał sie za duzy nawet jak na nasz salon) do tego piłeczki i pewnie jakies książeczki
G. mysli jeszcze o jakimś torze wyścigowym typu rampa ale chyba Mati oszaleje z nadmaru szczescia wtedy ;-)
- dziadkowie i prababcia pewnie dadzą pieniądze więc kupimy za nie sanki z oparciem, pchaczem i śpiworkiem
- chrzestna (chyba) kupi jakąś książeczkę i małą kolejkę taką:
Kolejka drewniana zestaw Koło + Parowozownia, DHL (2793518325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (na wieksza narazie brak u nas miejsca w salonie, ale z czasem dokupimy Matiemy wagoniki i tory do rozbudowy)
- chrzestny wogóle ostatnio napisał G. ze moze kupił by Matiemu namiot i piłeczki taki jaki jest obecnie w lidlu za 130zł :szok: (byłam w szoku ze chce tyle wydac na prezent) ale ze my kupujemy taki namiot( i to tańszy nawet) wiec kupi parking pietrowy taki
DUŻY 72 ele. GARAŻ 4 POZIOMY + 4 AUTA tor parking (2780445624) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i zaleznie czy bedzie nadal chciał wydac w granicach 100zł to dokupi jeszcze klocki z sorterem
KOLOROWE KLOCKI DREWNIANIE 60 szt WIADERKO SORTER (2793018778) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no i chyba tyle, drudzy dziadkowie raczej nic nie kupią wiec nawet nie mysle zeby cos im zaplanowac do kupienia, mam tylko nadzieje ze nie kupią jakiejs pierdółki czy słodyczy :crazy:

na Mikołajki Mati dostanie zestaw do sprzatania taki (niestety ciezko znaleść taki zestaw nie typowo dla dziewczynki bo prawie wszystko w różu :wściekła/y::
NOWY ZESTAW DO SPRZĄTANIA MOP ZMIOTKA WIADERKO (2786900434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
lub taki:
Drewniany zestaw do sprzątania MIOTEŁKA + SZUFELKA (2798448994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i zwierzaki z matą:
zwierzątka ZWIERZĘTA DOMOWE + MATA 20szt 8 cm (2796819593) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

forever, 28 zł za komplet to nie tak źle... i jaka ozdoba do pokoju przy okazji;)
MamoM, nasze dzieci faktycznie oszaleją od nadmiaru szczęścia:)) Pokaż jaki tunel masz na myśli? O zestawie do sprzątania też myślę- w pepco 9.90 U nas się również prezentowo się wyklarowało.
Mikołaj
Gdzie jest przyjaciel Hipci? - Gakuya Edward, Lloyd Claudia - Książki dla dzieci - Smyk.com
DUKTIG Komplet warzyw, 14 szt. - IKEA od rodziców klocki magnetyczne i książki, pewnie tradycyjnie rajstopki jakieś czaderskie, od babci niespodzianka

gwiazdka
teść szarpnie się na
http://www.tchibo.pl/Kolejka-drewniana-p400022253.html:szok:
W szoku jestem, bo dotąd miał małego w d... ale kiedyś powiedział,ze kupuje pod choinkę kolejkę, michał pokazał mu dziś tą w necie i mamy w środę kupić , on 10 grudnia odda kasę, bo ma wypłatę:-) Teściowa pewnie swoją drogą coś kupi, jakieś badziewie zapewne.
od chrzestnego jakaś piłka, ksiażka
chrzestna muminki - sklep dla dzieci smyk.com
moi rodzice odtwarzacz cd i nie wiem co jeszcze, ale raczej na odtwarzaczu nie poprzestaną jak znam życie...
ciocia pierwsze puzzle
babcia
Drewniane owoce i warzywa do krojenia 287774 w Tchibo i może Drewniana nawlekanka 287701 w Tchibo, bo w katalogu jej się spodobało ( szkoda, że dziewczęce kolorki)
i w związku z tym zastanawiam się czy coś oprócz quercetti jeszcze mu kupować, bo to jakieś straszne ilości się robią a 1 stycznia ma imieniny:szok::no: Myślałam o tym misiu interaktywnym z hasbro, albo drewnianym domku/ farmie, ale może na imieniny kupię coś małego po prostu np
KLOCKI EDUKACYJNE DO BUDOWANIA DREWNIANE - MIASTO (2745725495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
myślałam też o jakiejś figurce, u cioci ładnie się nimi bawił:
schleich - sklep dla dzieci smyk.com
i jeszcze pierwszy jakiś komplet ciastoliny mnie kusi...

Aestima oj bedzie szał w świeta pewnie nie tylko u naszych chłopaków ale u wszystkich dzieciaków forumowych :-)

nie wiem o jaki tunel pytasz, jesli o to co G. jeszcze chciałby kupić to cos takiego jak kasiawilde chce kupić Kubie lub ta rampa co jest w tesco za 43zł

matkooo jak Mieszko ma jeszcze w styczniu i to 1 jeszcze imieniny to naprawde szał u was z prezentami :szok:

kolejka z tchibo jest super :-) miałam ochote ją kupić ale niestety cały salon byłby w zabawkach i chyba juz by sie nie przeszło, wiec u nas na razie mała kolejka a fajnie ze jest w niej mozliwość dokupienia torów i lokomotyw wiec spokojnie za jakis czas sie dokupi i rozbuduje :tak:

edit
Aestima
ty juz jako druga po martadelce piszesz o tym zestawie do sprzatania z pepco, a czy on jest w jakiejs gazetce bo nie moge go nigdzie znaleść a chetnie bym zobaczyła...

Ostatnia edycja:
U nas chyba tak bogato nie będzie - zresztą Młoda ma i tak pochowane zabawki jeszcze z babyshower - choćby warzywa i owoce z Ikea. :happy:
Mikołajki - pociąg z literek - cena obłędna, ale trudno, Krysia uwielbia ciągnąć coś za sobą + książeczka o pracowni św.Mikołaja
Mikołajki w teatrze - tramwaj
Gwiazdka - domek dla lalek + książeczki ew. 4 filmy z Krecikiem na DVD
Być może jeszcze karetkę z Lego Duplo - świeci i gra, ale to Tata Młodej ma zaległy prezent na Dzień Dziecka :baffled:
Pod choinkę pewnie kupi to co powiem. A ja mam gł. listę książeczek. :-p I będę nią udostępniać jako b. praktyczna samotna matka :-p
Edit: b. mi się to podoba http://moda.allegro.pl/dickie-swiatla-drogowe-na-baterie-2-znaki-i2734399101.html
Zastanawiam się czy domek dla lalek nie dać na 2 urodziny, bo przecież jeszcze zjeżdżalnie dla kulek mamy a Młoda b. kulkowa jest teraz.

Ostatnia edycja:
Aestima momoM forever świetne listy! ojjj oszaleją te nasze maluchy!

Aestima u nas ciastolina wypróbowana, ale wraca do piwnicy, mały generalnie średnio zainteresowany, chociaż podobało mu się wywalanie jej z kubeczków na dywan w salonie :-D ale kto wie, może Mieszko da się przekonać :)

mamoM to w końcu jakiś zestaw do sprzątania wybrałaś? ja tam bym chyba dała małemu gąbeczkę i szmatkę z domowych zapasów, do tego dokupiła jakąś dorosłą zmiotkę i szufelkę :p zawsze jak mu się znudzi to mu podkradniesz ;-)

forever jeśli Krysia tak lubi coś do ciągnięcia to polecam JEJ, zdecydowanie nie Tobie, słonia z fisher price'a jest strasznie głośny, szczerze nienawidzę tej zabawki!!! ALE Kubi ją niestety uwielbia :( odziedziczył po kuzynce, która też pałała do niego ogromną miłością ku rozpaczy rodziców :-D o taki:
Cyrkowy słoń Fisher Price z klockami sensorycznymi (2782015559) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko jakoś nowych nie mogę znaleźć...

Kasiu, mamy słonia i m. go nienawidzi ! CIągnie się go ciężko w dodatku. a jak Waszego się ciągnie?? Za to M. lubi te klocuszki:)

reklama
a nasz się ciągnie bardzo łatwo :confused2: niestety, to zabawka nr 1, którą bym wywaliła gdyby nie sympatia Kubika!!! i jeszcze ten durnowaty stukot... A klocków mamy całe mnóstwo! młody dużo odziedziczył :p jak dla mnie świetne, ale w sumie rzadko się nimi bawi, wydaje mi się, że po prostu mu się znudziły/opatrzyły...

Do góry