reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

Byłam w pepco ale jakos nie specjalnie spodobały mi sie te zestawy, jednak kupie na allegro tym bardziej ze tamten zestaw jest wiekszy - u nas to bedzie pewnie zabawka numer jeden :-)
A i jeszcze w tesco jest taki zestaw za 45zł chyba ale juz naprawde spory w porównaniu z tym z pepco i w kauflandzie ale oczywiscie tylko w RÓŻU :eek:

reklama
co do klocków z wątku głównego to ja lego duplo się nie rzucam - cena
mamy ostatnio kupione zwykłe, normalne hemara o takie POLSKIE KLOCKI DLA DZIECI K2 2kg =180-220 szt +1R (2744875386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i Mati świetnie radzi sobie z układaniem, jak przy nich zasiądzie to dziecka nie ma na ponad pól godziny

Aestima co do puzzli to typowych puzzli nie mamy i chyba narazie nie kupuje, ale mam zamiar kupić taka układanke na Mikołajki PUZZLE DREWNIANE UKŁADANKA z uchwytami i bez 31 WZ (2785410109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a po nowym roku to: DREWNIANE PUZZLE UKŁADANKA UBIERANIE KRÓLICZEK (2783728949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a dzis w biedronce kupiłam: strona 10 Święta bogate w radość
chrzestny miał kupic na gwiazdke ale w koncu kupiłam ja bo G. mi kazał a chrzestnemu wymysle cos innego ;-)

Aestima my też mamy drewniane układanki (kiedyś w biedronce były) i misia takiego podobnego do tego co ma Mieszko (tylko też z biedronki) i mały jakoś specjalnie za nimi nie szaleje... a puzzle chciałam takie typowo dwuelementowe na początek... coś takiego:
BABY PUZZLE - ZWIERZĘTA 18 m + GALT (2790465792) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale z braku funduszy temat chwilowo zawieszony, podobnie z klockami takimi jak ma Mati... mój Kubi ostatnio odwiedzał koleżankę i strasznie mu się u niej podobały, łatwiej się buduje niż z drewnianych czy z duplo... no ale cóż czekam, aż ktoś zapyta co małemu kupić z jakiejś okazji :p

Aestima puzzli jeszcze nie mamy, tylko w wersji książeczkowej i Emi wczoraj po raz pierwszy ułożyła SAMA 6-cio elementową układankę!!! Nie tyle, że pokazała, gdzie dany 'puzel' ma być, ale sama je ułożyła:szok: tylko z ostatnim elementem miała problemy ale i tak jestem z niej dumna:tak: więc puzzle na pawno niedługo kupimy:tak: fajnie wygladają te misiowe puzelki:tak:
mamoM puzzli drewnianych tych z uchwytami nie zamierzam kupować (jakos mi nie podchodzą...), ale za to układnka królika baaaaardzo mi się podoba i te minki - można układać historie, och super sprawa (a te z uchwytami wydaje mi się, że szybciej mogą się znudzić)

Marysia ma puzzle z Granny, 4 elementowe i sama nie układa, ale pokazuje paluszkiem gdzie co dać.
Mamy też coś w tym stylu PUZZLE DREWNIANE UKŁADANKA z uchwytami i bez 31 WZ (2785410109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z uchwytami tyko inne zwierzaki i Marysia to bardzo lubi. Zwykle bawi się tym sama siedząc w krzesełku kiedy czeka na obiadek. Bez problemu wkłada wszystko na miejsce.
Ubieranie misia jej nie bawi, układanka leży nie ruszana.
mamy też takie większe puzzle drewniane, chyba 12 elementów. Obrazek farmy do ułożenia w ramce, pod którą jest narysowany ten sam obrazek. A więc fjne na początek, bo widać co gdzie będzie. Wybieramy puzzel i Marysia szuka na obrazku tego fragmentu, tam go dajemy.
U nas ostatnio na topie naklejki. Zaczęła slicznie przyklejać i uzupełniać te najprostsze książeczki dla dwulatków. Oczywiscie z moja pomocą. Na początku strasznie się denerwowała, że naklejki już się nie da odkleić:-D

i tak jak pisalam na głównym - duplo u nas jest super! Ale zdecydowanie za drogie więc zestaw sie powiekszy tylko za sprawą prezentów od rodziny,

kasiawilde ja miałam chrzestnemu podesłac link na allegro zeby własnie takie kuił 60szt plus wiaderko za 50zł chyba a w biedronce 100sztuk klocków za 40zł :szok:
i jeszcze 3 zestawy do wyboru
nie obczaiłam ich dokładnie bo schowałam zeby Mati sie teraz nie dorwał, ale tyle co widziałam to według mnie ok :biggrin2:
moze teraz zdążysz kupić

martadelka to brawo dla Emilki :-)
czemu z uchwytami nie?
a zobacz sobie te: UKŁADANKA MIŚ - UBIERZ MISIA W UBRANKA - DREWNIANA (2743804043) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
UKŁADANKA MIŚ - UBIERZ MISIA W UBRANKA - DREWNIANA (2743818231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Do góry