reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

o matko nie mowcie mi o duzych zabawkach :D ja wszystkim trabie ze chcemy klocki duplo i tyle ! nic wiecej oprocz rowerka mam nadzieje nas nie spotka bo komis otworze... :-D

tu takie autko tu śmakie matko sama co chwile jakies *******ki znosze... dosc przerzucam sie na minimalizm !!

a z fajności to kupilam mlodemu magnes na lodowke zabke w bluzce i z dyndajacymi nogami :D

reklama
Ostatnia edycja:
dziekuje :D bardzo fajnie to wymyslilas kojarzy mi sie to z dziecięcą biblioteką :D natchnelyscie mnie na zmiany i teraz buszuje i szukam inspiracji :D mam nadzieje ze i ja niedlugo sie pochwale nowym pokojem Benia :)

dziewczyny widziałam ostatnio w Pepco (zresztą np. w askocie też) kasę fiskalną i tak pomyślałam o mojej Emi bo moja babcia się pytała, co jej kupić na urodziny. Myślicie, że byłby to dobry pomysł czy jeszcze za wcześnie? tego akurat z kartonu raczej nie zrobimy hihi
choć są tacy co potrafią... http://homeeconanay.blogspot.com/2013/04/diy-toy-cash-register.html

Ostatnia edycja:
martadelka przede wszystkim dzięki za cynk! Marysia ostatnio ciągle pokazuje na kasę fiskalną w ksiązeczce i mówi, że chce. My się trochę bawimy w sklep więc myslę, że spokojnie możesz spróbować. jak nie to najwyżej poczeka pół roku w piwnicy. My się bawimy bardziej abstrakcyjnie, zwykle bez żadnych akcesoriów. Tylko udajemy, że płacimy, wybieramy rzeczy z półki i wzucamy do koszyka. Potem Marysia na niby wrzuca to do wózka i wiezie do domu. U nas większość zabaw ostatnio abstrakcyjnych, bo przewijając i karmiąc Szymka mam małe pole do popisu, ale Marysi to bardzo odpowiada. Ostatnio już "płaciła" pieniązkami (mam worek starych miedziaków), teraz koniecznie kupię tą kasę. Tylko mam nadzieję, że u nas będzie bo jakoś zwykle jak jadę po coś reklamowanego rpzez was to akurat w moim sklepie tego nie ma:/

reklama
martadelka my mamy taką malutką plastikową kasę która była dołączona do straganu z warzywami i Maja bierze każde warzywko po kolei, klika w kasę i mówi że płaci :) My Jej w sklepie za każdym razem mówimy że najpierw trzeba zapłacić pani w kasie dać pieniążki albo kartę (a co, niech dziecko wie jakie są środki płatnicze :-)) i dopiero ta rzecz jest nasza, inaczej nie dało się z Nią robić zakupów bo wszystko chciała rozpakowywać (Ona uwielbia otwierać opakowania :-p).
Także podsumowując myślę że kasa to bardzo trafiona zabawka na etapie zabaw naśladujących nasze codzienne życie.

U nas na tapecie też podlewanie kwiatków milion razy dziennie. Przydała się zielona konewka którą kupiłam razem z kwiatkiem przed Wielkanocą :-)

Do góry