reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki,prezenty Dla Naszych Dzieci

priorixp_200_1_b.jpg

Poltrade "Waletko" - Maxi-Cosi - foteliki - Priori XP
według mnie to maxicosi i graco wychodzi najlepiej w testach i chyba odzałuje i kupie.
hit2005.gif
autozeitung.gif
primababy.gif
oamtc.gif
mbgold_2008.gif
hit2002.gif
naj2003.gif

Kurde Women ... czy my myślimy identycznie hihihi Uważam dokładnie tak jak ty. Nie ma lepszych fotelików niż Maxi-Cosi i. Ta firma ma renomę i wie co robi. Moim zdaniem nawet foteliki z tej firmy które nie pojawiły sie w testach (nie wiem czy takie są) są lepsze niż te wszystkie foteliki z firm tak zwanych "bliżej nieokreślonych". Ja już chyba zacznę zbierać na fotelik bo wiadomo koszt jest nie mały, ale bezpieczeństwo przede wszystkim a wariatów drogowych nie brakuje:-(. Choć ten fotelik co pokazałaś wcale nie jest aż taki drogi w porównaniu z tymi za 1000 parę złotych hih (ale sie pocieszam ) i chyba tez kupimy dokładnie ten co pokazałaś tylko nie wiem który kolor, ale to za jakiś czas.

Znalazłam chyba najtańszą ofertę tego fotelika i przesyłka gratis :)
http://dino.sklep.pl/nowy/priori-xp-maxi-cosi-kolorystyka-2008-p-1073.html

a tu opis jego bezpieczeństwa
http://www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=322

reklama
Maxi Cosi jest the best:tak::tak::tak:

...hmmm, a ja musze miec przedzial 0-18kg, bo nasz zestaw juz sprzedajemy (godola + spacerowka + fotelik) ...a komplet to komplet, wiec fotelik tez idzie do ludzi... a naszemu Skawrusiowi chcemy juz kupic ten 0-18kg... no a Maxi Cosi nie a takiego przedzialu... poki co Oskar wazy k.8300g (tak mysle bo 7 marca wazyl 7900g...)

Gdzieś czytałam, że jeśli chodzi o te przedziały to im większy przedział tym fotelik jest mniej bezpieczny to nawet widać na testach, że najgorsze noty maja te z dużym przedziałem wagowym. Hmmm może dlatego Maxi-Cosi nie produkuje takich .(ale to już moje rozmyślanie ;-))

Zgadzam sie laski,moj młody wazy na pewno 9kg wiec sie zastanawiam czy ten Tobi z maxi cosi byl by mu dobry...
A co do zwykłych fotelików to tu wzór podoba mi sie bardzo
1f5811105eafd2fc.jpg

AAAAAA i ja chyba tez bede sprzedawać swojego x-landera ale nie mam pojecia jaką sportówkę kupić chciałabym jakąs fajną...moja sportówka podoba mi sie bardzo,ale zeby miec na nowy fotelik to musze to sprzedac i kupic jakas sportówkę.Podoba mi sie rownież nowe maxi cosi.

wozek fajny .............
ja z fotelikiem jeszcze poczekam , moj ma jeszcze podouche niemowlaka pod pupa
i chyba jeszcze nie ma 7kg wiec moge sobie spokojnie poczekac
i jak pisalam na ogolnym kupie chyba ten 9 - 36 kg
maxi cosi jest super ale jest tez kilka innych dobry firm

Women, extra wzor formuly:tak::tak:

Co do fotelikow to te 9-36kg sa do ok.12 lat, i jak dziecko osiagnie 15kg to wozi je sie juz na samym podwyzszeniu... takze stad opcja do 36kg - bo demontuje sie oparcie.
Wiec jak jest 0-18kg to jezdzi sie caly czas z oparciem, a regulowane jest polozenie fotelika - od pollezacego do siedzacego.
Wiec teoretycznie przedzialy sa:
0-18 (lacznie przedzial 18kg - od ur. do ok. 4 lat)
9-36 (przedzial 27 kg... - od ok. 9mcy do 12 lat)

najlepiej chyba kupic 9-18;-) (ten co pokazala Women)

szukam jeszcze takiego
http://www.adac.de/Tests/Kindersich...sp.asp?ComponentID=184022&SourcePageID=147654

ale nie bardzo moge znalezc:baffled::baffled:

reklama
Do góry