reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

Majandra mały dostał śrubokręt do ręki, ale nie biegał z nim jak z zabawka , po każdym pokoju...... tylko zmienialismy baterie w zabawkach i mały mógł "sam" to zrobić :tak: dlatego pisałam, że było to kontrolowane. Zaczął kombinować przy każdej zabawce na baterie.

Ja też nie mam zaufania do mojej małej istotki, ale pozwalam mu :dotknąć " niebezpieczeństwa, by wiedział, że to złe. Jak to któraś z dziewczyn określiła " Wielki Brat czuwa":tak:

Justyna fontanna z tandetnego tworzywa, za mało mocy by wyrzucała dobrze kuleczki musiałam zatykać jedną dziurkę ręką by "wypluł" ten odkurzacz te piłki. Bo tak buczał jak odkurzacz. Ja u mojego dostwacy miałam pełno negatywów na jej temat i głupia byłam, że przed zakupem ich nie przeczytałam.
To z tą fontanną zrobię tak,że zamówię na samym koncu. Zobaczę co ludzie o nich napiszą.
A jeśli chodzi o swobodę maluchów... To u mnie jest tak,że też pozwalam mu na wszystko w granicach rozsądku oczywiście. Nie pozwalam grzebać przy gniazdkach, łapać noży, nie stawiam nic na brzegach stołów żeby nie zwalił sobie nic na głowę, nie pozwalam dotykać ognia. I chyba to wszystko... Gorąca kawa, piekarnik? Proszę bardzo,ale jestem przy nim i kontroluję ten dotyk. Zabawa w kuchni? Proszę bardzo szafki i szuflady są jego. Oczywiście mama czuwa. Myślę,że te nasze bąble muszą się przewrócić, spaść, nabić guza, oparzyć żeby wiedzieć na przyszłość,że tak nie wolno.

reklama
my nie mamy w domu zadnych zabezpieczen, ale ich nie potrzebujemy. kable sa na wierzchu, ale ona ich nie caignie, bo ma dane do zabawy ladowarki od telefonu i to juz dla niej cos normalnego, co ja nie kusi.
:-D:-D:-D Stasiek ma dwie stare ladowrki i tak ciagnie go do kabelkow:szok::crazy:...telwizor jest regularnie wylaczany...i niestety raz oberwal po lapkach:baffled::zawstydzona/y:.

Natala też biega po całym mieszkaniu jaki idę do łazienki to ona zazwyczaj przychodzi za mną:confused: nie robimy z tego problemu ani ja ani M. Ja też za nią nie biegam cały czas i nie patrzę jak robię coś w kuchni to zerkam do pokoju ostatnio dość często bo włazi na ławę i boję się że spadnie z fotela czy sofy potrafi sama zejść. W kuchni jest jedna szafka przeznaczona dla niej stoją tam plastikowe pojemniki z tupperware i zawsze sama sobie otwiera i tak wyjmuje, wkłada mniejsze do większych, chowa znowu wyjmuje i tak wkółko jakoś do innych szafek ją nie ciągnie. Ja wychodzę z założenia że muszę jej dać swobodę żeby mogła się rozwijać a jak czasem gdzieś przywali to ma nauczkę i potem już się tam nie pcha. Oczywiście ta swoboda jest też w miarę kontrolowana;-)

Kto szukał prezentu dla 5ciolatki?
Agulka30? Monia_l
W biedronce są teatrzyki. Z bólem stwierdziłam że Pawełek jest za mały jeszcze.
Tam są 4 pacynki i cała tablica z dźwiękami, melodyjkami i efektami do przedstawiń, do tego słuchawki z mikrofonem dla narratora (dla 2ch bo sa dwa komplety słuchawek). Myślę że 5latka miałaby ubaw. sama jeszcze się łamię...
Kosztuje 79.90.

Dziewczyny pomóżcie bo już głupieję. Zastanawiam się co kupić małemu mojej siostry na mikołaja i gwiazdkę już byłam zdecydowana a jak zobaczyłam ulotkę z l'eclerca to zwariowałam tyle zabawek w promocji. Na Mikołaja zastanawiam się nad:
Fisher-Price GARNUSZEK na KLOCUSZEK NOWY + KATALOG (481814145) - Aukcje internetowe Allegro moja mała ma i on zawsze chętnie nim się bawi u nas kosztuje 69,95 albo
FISHER PRICE UCZONA SLUCHAWECZKA TELEFON SKLEP (476991689) - Aukcje internetowe Allegro lub FISHER PRICE - ZAKRĘCONA GĄSIENICA (480162502) - Aukcje internetowe Allegro mały uwielba takie zabawki które może za sobą ciągnąć i zawsze biega u nas z Natalki słoniem też z fp a ta gąsienica kosztuje 49,95. Na gwiazdkę za to sama nie wiem też mam 3 propozycje FISHER PRICE UCZONY ROBOT TOBI MÓWI PO POLSKU!!! (479785774) - Aukcje internetowe Allegro u nas 104,95 czy Fisher-Price WARSZTAT Z NARZEDZIAMI Mowi Po POLSKU (477228617) - Aukcje internetowe Allegro u nas 89,95 czy tą fontanne FONTANNA Z PIŁKAMI HASBRO REKLAMA TV B-STOK ELCIK (481601129) - Aukcje internetowe Allegro

Aneta - a ile dzieciatko liczy sobie... miesiecy? Do Garnuszka mam awersje ( ta piosenka?!:crazy:) a Stas niewiele sie nim bawi. Robot mnie zafascynowal bo takiego nie widzialam. A fontannom na BB mowimy nie:-p;-):no:

Ja bym była za gąsioną i robotem (gdyby Mateusz nie dostał Krzesełka Uczydełka to na gwiazdkę miał dostać Szczeniaczka Uczniaczka, a ten robot to podobny funkcjami)

ja juz decyzje co do prezentu podjelam i hanifka na gwiazdke dostanie
Kuchnie hello kitty i skoczek zebra z fisher price
8902_3.JPG

a743_1_sbl.JPG
9778_1_sbl.JPG

315439.jpg

reklama
Do góry